Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Jobb som frivillig i utlandet

Hvis du ønsker en pause et semester eller vil vente med å begynne på studiene har du en unik mulighet til å få deg jobberfaring i utlandet. Er du mellom 18-25 kan du jobbe som frivillig i opptil et år, og få betalt reise og opphold i tillegg.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 3.juli 2006 kl 14:16

Etter 12 års skolegang kan det være nyttig og spennende å jobbe i utlandet før man eventuelt starter opp med videre studier.
Gjennom EU-programmet, Ung i Europa, kan du få sjansen til å oppleve Europa på en helt ny måte. Det er en helt rekke prosjekter man kan jobbe med i utlandet, blant annet innen kunst, barn, media, idrett, kultur og arbeid med flyktninger.

For å finne ut av hvilke prosjekt som finnes og man kan jobbe for, er det dannet en felles europeisk database. Du bestemmer selv hvilket land og prosjekt du vil søke på.

Disse landene kan du dra til:
Belgia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Slovenia, Slovakia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Østerrike.

Ung i Europa sender ut ca. 60 personer ut av landet og mottar omtrent like mange hit til Norge.
- Vi merker at Sør-Europa er veldig populært, spesielt Spania. Det har mye med at det er mer populært å lære språket til et av disse landene.  Men vi ser at flere også ønsker seg til de nye medlemslandene i Øst-Europa, sier redaktør i Ung i Europa til Jenteporten.no, Kristin Aalstad.

De som mottar deg som volontør er ikke- kommersielle organisasjoner, stiftelser, kommunale og offentlige instanser i Europa.

Oppholdet
Hvordan du bor, kommer an på hvilket prosjekt du velger. Boforholdene varierer, og alternativene pleier å være fra   internat til  kollektiv med andre volontører, med utenlandske studenter, andre lokale ungdommer, vertsfamilier eller i egen leilighet.

Mat spiser man som regel under felles måltider der hvor man bor. Men i noen tilfeller kjøper du mat på egenhånd som du tilbereder, så vil du få ekstra penger til dette i tillegg til lommepengene.

Her har du et eksempel på hvordan et opphold utarter seg som volontør:
Anne Lene har jobbet i Italia på et barnehjem der hun hadde som oppgave å hjelpe til med lekselesing, aktivisere barna til matlaging og  lek, gjøre innkjøp etc. Anne Lene har lært seg italiensk og vurdere nå å utdanne seg til spesialpedagog.

Det er 5 faste frister for å søke om volontørtjeneste. 1.februar, 1.april, 1.juni, 1.september og 1. november.
Du kan tidligst starte med prosjektet 3 måneder etter at søknadsfristen for prosjektet er gått ut.

Sjekk ut pekeren til høyre for å finne ut de ulike prosjektene og søknadsskjema.

 


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 3.juli 2006 kl 15:19

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]