Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Tidløse Camden

Verdenskjente musikaler og luksusshopping i Notting Hill er populært blant nordmenn i London. Likevel er det på Camden Markets vi liker oss best.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 4.oktober 2006 kl 22:18

I en liste DinSide publiserte nylig kom det frem at markedet ved Camden Town topper listen over nordmenns favorittsteder i London. Totalt trekker markedet godt over 100 000 besøkende hver helg.

Begynte på 70-tallet

Historien til Camden Markets startet tidlig på 70-tallet. Områdene rundt Regent’s Canal trakk mange tilreisende og markedsvirksomhet begynte så smått å materialiseres i 1971. Ett år senere åpnet Camden Lock Market.

I dag har flere markeder etablert seg i området, og Camden Markets består nå av Lock Market, Camden Canal Market, Inverness Street Market, Bute Street Market og Stables Market. Flere innendørs og utendørs markedet danner i dag det største gatemarkedet i Storbritannia.

Klær med særpreg

Et av hovedfeltene til markedet er alternative klær og antimaterialistiske plagg. Alt fra gotisk, bondage og cyber til rockabilly, punk og vintage finnes her. Det sies at alternativ ungdom reiser over både sjø og land for å sikre seg det mest markante og karakteristiske.

Dette gjør at Camden Markets ikke er ditt typiske lokale marked. Områdene i og rundt hovedgata Chalk Falm Road domineres i stor grad av punkere, gotisk ungdom, cyberkledde tenåringer og retromote. Du blir med andre ord ikke sett på som annerledes dersom du velger å kle deg i høye stiletthæler, rosa lærbukse og neonblinkende t-skjorte.

Cyber og retro

Et besøk i butikken Cyberdog er uunnværlig. Personalet er godt pynta med rosa fletter, grønne punkerfrisyrer, speilglatte lærbukser og rikelig med piercing. Dette er butikken for folk med en spesiell preferanse for rave- og cyberklær, men andre burde også absolutt avlegge en visitt.

Ellers er det rikelig med andre butikker som selger klær og plagg til folk med alle slags mulige interesser og opptattheter. Vi la blant annet turen innom en av retrobutikkene, der en pent brukt duffelcoat ikke kostet mer enn noen hundrelapper.

Glitter og juggel

Foruten klær utgjør antikk, etnisk kunst, tepper, smykker og juggeljuveler en stor del av markedene. Er du ute etter antikkmøbler kan du få deg en pen og pyntelig sofa for ikke altfor mange sedler. Har du vært på jakt etter en afrikansk utskjæring eller maske i tre, finner du nok det også.

Edelstener, juveler og perler – det meste uekte, men derimot billig – vil nok fange interessen til det kvinnelige publikum. Skjell, koraller og såper i alle tenkelige former, farger og dufter finner du også her.

Fra alle verdenshjørner

Men det som dufter aller best er maten som selges her. Boder på rekke og rad, som serverer alt fra asiatiske og indiske varmretter til amerikanske smultringer gjør sitt for at ingen går sultne hjem.

Det er satt av bestemte områder der turister og lokale samles om god mat og drikke. Det er faktisk så populært overalt at det som oftest er en utfordring å finne et sted å sitte. Men ender du opp med å sitte i trappa med en kopp grønn te i en den ene hånden og falafel i den andre, må du bare se på det som en del av helhetsopplevelsen.

Mat er absolutt et av høydepunktene ved Camden Markets. Enten du er glad i gresk, indisk, kinesisk, vietnamesisk eller italiensk mat – her er det noe for enhver munn og gane. Og det fine er at de fleste rettene koster rundt 50-lappen. Vil du heller spise tradisjonell britisk mat tar du turen over gata til en av de lokale pubene.

Slik kommer du deg hit:
Billige flyreiser kan du søke deg frem på hos solfaktor.com. I London tar du undergrunnen (Northern Line) og går av på Camden Town. Følg folkemassene.


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 1.oktober 2007 kl 20:26

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]