Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Spa i særklasse

Spa-luksus, undervannsbar, ørkenrally, surfing, Cartagos ruiner, billig shopping, smilende mennesker og ballongferd med ski på beina i Middelhavet er stikkord for ferieparadiset Hammamet i Tunisia.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 15.november 2006 kl 15:18

Afrika er virkelig iferd med å ”ta av” som feriedestinasjon for solhungrige nordmenn på jakt etter nye opplevelser. Prisnivået er lavt og du kan unne deg opphold på firestjerners hoteller til svært hyggelige priser.

Hammamet ligger omlag fem mil fra Tunisias hovedstad Tunis. Rett nok kjører jeg forbi ørkenlandskaper på vei til mitt avkoblingsparadis, men det føles ikke som Afrika. Ingen løver, elefanter eller neshorn sperrer veien for drosjen, og vel fremme og inkvartert på hotellrommet føles det som om dette like gjerne kunne vært i Cannes. Bare prisene avslører at jeg tross alt er kommet til Afrika.

Billig, men likevel høy kvalitet

Hotellet Nahrawess ligger med flott utsikt over Middelhavet. Mitt rom er på 50 kvadratmeter og utstyrt med balkong, aircondition, badekar, TV og minibar. Nå ser jeg frem til 16 spa-behandlinger og min halvpensjon på frokost og middag hver dag i en uke. Prisen for hele herligheten er 7000 kroner hos reiseselskapet Spa-Travel. Det er billig. Svært billig.

På et skilt 50 meter fra hotellrombalkongen står det ”Las Vegas” og ”Disco”. Det er innen gåavstand selv for en utbrent journalistkropp. Jeg tømmer drinken, tar på meg kveldens antrekk: Gul lindress med panamahatt og sandaler. Jeg vandrer ned til de evige bespisningsmarker. Deretter går turen til nærmeste diskotek. 15 kroner halvliteren skal bartenderen ha. Dyrt til å være i Tunisia, men akk for en bagatell for en frossen nordboer.

Inngående spa-pleie

Etter en utmerket frokost i palmehagen på hotellet er tiden kommet til mitt første møte med spa-senteret Thalassa Palace – et gedigent tempel for velvære som får norske spa-konkurrenter til å ligne komforten på mitt egne beskjedne bad. Først skal jeg innom en obligatorisk legesjekk. Denne skal være med på å bestemme hva slags spa-behandlinger jeg skal gjennom av de ialt 16 behandlingene de nærmeste fire dagene.

Jeg er spent. Blir det anbefalt medisinsk spa mot giktproblemer og fedme? En spa mot røyking? Eller er jeg så heldig å få en ren avkoblings- og velvære-spa? Jeg er da tross alt en overarbeidet journalist med 20 saker liggende på vent på blokken hjemme.

Jeg puster lettet ut. Legesjekken gikk greit. Det meste er normalt, men jeg trenger behandling for et ømt håndledd, snorking, røyking og selvsagt stress. Etter å ha blitt undersøkt av legen går turen til spa-planleggeren. - Når vil du ha behandlingen? Spredt eller konsentrert? Begynne i dag eller i morgen?, spør han.

Det er vel like greit å komme igang så snart som mulig om jeg skal rekke å komme i form til jeg kommer hjem, tenker jeg fort og sier: - Jeg vil gjerne starte allerede i dag og ha behandlingene så konsentrert som mulig.

Første behandling: ”Algue sous coverture” starter idag klokken 15.30, deretter er det ”Baignoire Caracalla” klokken 16.30, ”Algue Jambre” klokken 17.00 og en ”Massage relaxant” klokken 17.30. 

Algekrem og boblebad

Pleien begynner med en algekrembehandling hvor jeg ligger innsmurt i algeleire med et elektrisk teppe over meg i en drøy halvtime. Fra den varme algebehandlingen går turen til det beste massasjeboblebad jeg har opplevd. Bestående av deilig temperert saltvann fra Middelhavet blandet med diverse oljer og med et magemassasjeapparat i midten av karet. Med utsikt over Middelhavets strender med luftballonger trålende forbi, er dette bare å nyte i fulle drag den drøye halvtimen jeg ligger i det boblende lykkevann. Slik glede har ikke bobler gitt meg siden Dom Perignon 1988 var medvirkende til at min kone svarte ja på mitt frieri i Cannes i 1999.

For økt blodtilførsel

Etter boblegleden går turen til en ny algebehandling, som er helt annerledes enn den første. Denne skal øke blodtilførselsen til beina, og består av en algebehandling med eucalyptus smurt opp til øvre del av lårene. Følelsen av å ligge der innpakket i denne underlige maskinen er egentlig ubeskrivelig og må oppleves. Det er kjølig og avslappende, men likevel føler jeg samtidig en indre hete i beina. Utrolig deilig og avslappende! Etter behandlingen fortsetter beina å føles kjølige, men jeg kan ikke kjenne at lårene var avkjølte ved å ta på dem. Her er det rett og slett snakk om en indre kjølig glede. Mystisk og fabelaktig på samme tid.

Massasje med olivenolje

Dagens økt avsluttes med en rolig og avslappende kroppsmassasje med olivenolje. Deilig det også selvsagt, men kanskje litt perler for svin – for mens jeg er i fullt firsprang på vei inn perleporten hos St. Peter, blir jeg vekket av massøren, som vennlig forteller at behandlingen er over. Dette eventyret gjentar seg med ulike variasjoner de neste tre dagene.


Relaterte saker:

Annet å finne på i Tunisia

Annet å finne på i Tunisia

Om man blir lei av å pleie kroppen, er det mer enn nok å oppleve sett bort fra hotellets luksus. Det er nemlig mye annet å bedrive tiden med i Tunisia utenom spa.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 15.november 2006 kl 15:46

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]