Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Gran Canaria: Billig sommerluksus i vinter

Spania kan skilte med fart og spenning i Barcelona og Madrid, eller vinreiser til Rioja. Likevel er landet for nordmenn nesten blitt ensbetydende med Gran Canarias hvite strender og bading i Atlanterhavet.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 29.desember 2006 kl 00:17

Av alle Kanariøyene er Gran Canaria den mest populære blant nordmenn. Ikke mindre enn 150 000 besøker øya hvert år, og mange av dem kan ikke tenke seg å feriere noe annet sted.

De fleste reiser gjerne til Las Palmas og det er ikke et dårlig valg. Men har du vært mye i Las Palmas, eller besøker Gran Canaria for første gang, kan du godt forsøke en av de andre destinasjonene. Øya er ikke så veldig stor, så du kan for eksempel reise til Las Palmas og få litt storbyfølelse i en og samme ferie der bading og avslapping på stranden står i fokus.

Mange valgmuligheter

Når du har bestemt deg for å reise til Gran Canaria kan det være lurt å finne ut hvor du ønsker å bo. Det er mange muligheter, og alder og interesser spiller inn i forhold til hvor du kommer til å like deg best.

Puerto Rico var én gang en liten fiskerlandsby, og det er fortsatt spor av landsbyidyllen – særlig i havneområdet som har en trivelig yachthavn hvor du kan velge blant mange velrenommerte restauranter.

Playa del Inglés er kanskje det beste stedet å oppsøke om du er ung og liker det energiske livet med øl, drinker, musikk og sjekking ut i de små nattetimer på en eller flere av stedets hundrevis av barer og titals diskoteker og nattklubber. Er du en strandløve kan du dessuten glede deg over øyas lengste strand som munner ut i Maspalomasørkenen. Her er du også like ved en golfbane og du kan leie vannski, vannscooter eller spille tennis.

Playa del Cura er stedet for deg som ønsker å slappe av i en fiskelandsby og nyte lavastranden samt noen av øyas flotteste laguner. Kvelden kan du med fordel dele med en av dine kjære på en restaurant ved stranden. Dette er et populært sted for ektepar og pensjonister som har festet ferdig for en stund. Om det blir for stille er det kort vei til Puerto Rico eller Playa del Inglés, hvor det er muligheter for å slå seg litt mer løs. Ønsker du en dagsutflukt, kan en tur til Puerto Mogan gjøre susen.

Las Palmas er litt mer preget av å være en større by, men her finner du likevel en flott strand som EU har belønnet med Blue Flag-godkjennelse. Av andre interessante steder kan vi nevne Santa Catalina-parken og den magiske gamle bydelen Vegueta. Her ligger Santa Ana-katedralen, nydelige gamle hus og Columbusmuseet, i en bygning fra 1400-tallet.

Utforsking

Selv om de fleste som reiser til Gran Canaria har som mål å enten slappe av eller feste. Likevel kan det bli for mye av det ene eller det andre.

Da kan det være perfekt å variere de late dagene på stranden eller dansekvelden med å leie bil eller scooter, og utforske øya på egenhånd. Nord-delen av øya byr på vakker natur med herlige fjell og byer i grønne daler. Langs kystene på sørsiden av øya finner du de lange strendene som er dekket av gyllengul sand.

Aktiviteter

Gran Canaria er et av de beste stedene å shoppe i Spania. Du finner mange uvanlige varer i småbutikker og på gatemarkedene. Las Palmas har naturlig nok de fleste og største butikkene og kjøpesentrene. Her er Triana et godt shoppingvalg. Men hver by har sin sjarm og sine spesielle butikker. Gatemarkedene er kanskje de mest interessante stedene å oppsøke for de av oss som er litt lei av kjedebutikkenes globale inntogmarsj.

Men de fleste reiser ikke til Gran Canaria først og fremst for å shoppe, men for å slappe av eller drive et aktivt friluftsliv. Her kan du prøve ut nye hobbyer som seiling, snorkling, vindsurfing, spille golf eller forsøke deg på dypvannsfiske og se utrolig merkelige fisker. Har du med deg barn, eller har beholdt barnet i deg, kommer du ikke utenom en dag på et vannsportssenter.

Mat og drikke

Det spanske kjøkken trenger egentlig ingen nærmere presentasjon, men er viden kjent for å være svært godt. Med så mange turister som du finner på Gran Canaria er det heller ikke vanskelig å finne ”norske” retter som karbonader og kjøttkaker om du skulle få hjemlengsel. Men på en ukes opphold skulle de fleste ha nok med å gjøre seg kjent med spanske spesialiteter. Glem ikke å spise mye serannoskinke, tapasretter og gryteretten paella.

Lokalbefolkning

Lokalbeboere blir man ikke så lett kjent med om man ikke snakker spansk, men noen snakker engelsk (særlig yngre) og alle er vennlige – så bare forsøk å sette i gang en samtale på stranden eller i baren og se hvor du havner. Kan du litt tysk kan du oppleve at mange spanjoler forstår det bedre enn engelsk.

Billige reiser

Internett er stedet å lete etter billige reiser. Hos Solfaktor finner du lett frem til både rimelige flyreiser og attraktive hotellopphold, eller en kombinasjon av dette i ferdige pakketurer fra Solfaktors eget reiseselskap, eller gjennom en av de andre store turoperatørene. Eller du kan kjøpe kun flyreisen.

I november, desember og januar koster reiser til Gran Canaria helt ned mot 2000 kroner for en uke. Hvorfor ikke ligge under en palme på julaften? Dersom du velger å kjøpe kun flybilletten, har Gran Canaria flere store hotellkjeder med høy standard. ”Anfi”, som eies av den norske industrigründeren Bjørn Lyng, har fire hotellanlegg på øya, samt et nytt som er under utvikling. Her finner du hotellrom, leiligheter og suiter i alle prisklasser. Disse anleggene ligger mellom Arguineguin og Puerto Rico, ca. 30 minutter fra flyplassen. Det nye anlegget vil ligge i Tauro i nærheten av Playa del Cura. Prisene for en uke starter på 2 000 kroner og går helt opp til 100 000 kroner.

Prisnivå

Kanariøyene er ikke et spesielt billig sted å feriere, men det er – nær sagt selvsagt – billigere enn i Norge. Utenom hotellopphold kan man leve greit for 200-300 kroner dagen. En halvliter pils (Tropical, øyas spesialitet) koster ca. 25 kroner. Det samme betaler du for et glass rød eller hvitvin, eller 4 cl. brennevin.

Det fine med drikkemønsteret er at man kan kjøpe helt små glass og helt store etter behov og anledning. For eksempel koster et lite glass øl eller vin rundt 15 kroner. Dette er spesielt fint om man vil teste mange forskjellige barer og puber langs strandpromenaden, men ikke vil risikere å ødelegge opplevelsene med piker, vin og sang. Bussturer er omtrent på norsk nivå, men taxi er mye billigere. For 30-40 kroner kan man kjøre byen rundt eller rett frem og langt ut i periferien.


Annonse:


Sist endret 29.desember 2006 kl 00:34

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]