Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Reis julen inn

"Weihnachtsmarkt", "Christkindlesmarkt" vanskelige ord, med samme mening. Julemarked, mine venner, julemarked. Julen nærmer seg i høygir, og Europas julemarkeder har aldri vært nærmere deg enn de er i dag. Spesielt Tyskland er et mekka for julemarkeder, og alt annet som skal til for å få deg i høytidsstemning.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 5.desember 2007 kl 20:28

Den århundre gamle tradisjonen som startet med at bønder dro inn til sentrum for å selge sine produkter, og som den dag i dag er en av de mest oppsiktsvekkende gledene med tyskland er det bare å underkaste seg og delta i, om man kan. Boder på boder med produkter av alle slag fyller markedsplassene og tilbyr deg flotte varer, til en billig penge, og en herlig stemning på kjøpet.


De fleste julemarkedene er åpne fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, og her er noen av dem.

Lübeck

26. november til 30. desember.
I århundrer har byen arrangert julemarkeder i førjulstiden, og gjør dette på en måte som er i tradisjon tro med slik det skal være. Her får både fantasien leke seg i eventyrskogen inspirert av blant annet Brødrene Grimm, overdådige juletrær, dekorasjoner og mat i lange baner. Dessuten er dette byen hvor tysklands beste marsipan kommer fra, så her er det bare å hive innpå av mat og minner.

Nürnberg

30.november – 23.desember
Tysklands eldste julemarked er virkelig et sted for å slå seg løs og glede seg over tyskernes fanatiske juleforelskelser. Det bugner i forførende boder hvor du kan få kjøpt både det ene og det andre til rimelige priser. Her er det lett å komme hjem med full bagasje, og lett å komme i den stemningen man ønsker før julen slår inn for fullt. For med så mange gaver, god mat og glitrende julepynt, er det umulig å ikke slippe fri sitt indre barn.

Hamburg

26. november – 30. desember
Her er det flere markeder spredt utover byens åpne plasser, som utgjør et eneste stort marked med uttalige gleder for store og små. Her kan man få servering av sirkusartister, nyte karuseller fra topp eller bunn, og la seg forføre av de tusener av glitrende lys som trekker deg inn i julehumør i den mørke natten.

Dresden

28. november – 24. desember
Her finner du verdens høyeste julepyramide, og en henrivende festivalparade, som virkelig vil skape minner for senere år. Det er også fullt av varer som man kan kjøpe for en billig penge, og det kryr også av tradisjonsrik julemat som hjelper deg til å utvide magen til julemiddagen.

Erfurt

26. november – 22. desember
En av de koseligste julemarkedene i Tyskland, hvor over 200 treboder tilbyr spesialiteter kjent fra regionen, tradisjonelle håndlagde produkter og deilig mat. Et julelys dekekt juletre på over 25 meter og håndlagde livaktige figurer gjør også sitt for at stemningen blir julete og bra!

 


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 5.desember 2007 kl 20:38

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]