Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Gourmetby uten sidestykke

Gourmetromantikk, nasjonalromantikk og internasjonalromantikk. Den franske millionbyen Lyon, "Verdens kulinarisk hovedstad", gir deg spekk på flesket og flesk på spekket, på mange måter.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 31.mars 2008 kl 15:19

Lyon er en av Frankrikes aller største byer, og med de nye TGV togene ligger den faktisk bare omtrent to timer fra Paris. Gjennom årenes løp har Lyon vokst til å bli en gourmetby uten sidestykke. Maten er utsøkt, vinen er perfekt og ostekvelder med kjeks ligger åpent. Maten er et av de desidert største trekkplastrene, og i Lyon bør man rett og slett bare åpne munnen og ta del i de kulinariske gledene. Like åpent ligger det idylliske terrenget som omkranser byen som også er hovedstaden i regionen Rhône- Alpes som strekker seg fra Provence i sør til vindistriktet Beaujolais i nord.
Her møter nord -frankrike sør -frankrike, og byens beliggenhet er der hvor Saone elva og Rhone elva sammenfaller, med fjellhøyder som en omkransende ramme. En beliggenhet man kan takke romerne for. Men det er mer å takke de romerske keiserne for i dagens Lyon, blant annet det store romerske teateret, som er et fantastisk skue i seg selv, og et velbrukt sted for sommerlige konserter. Selv om Lyon var motstandsbevegelsens plass under den andre verdenskrig, har byen sluppet relativt billig unna de store ødeleggelsene, og gamlebyens, Vieux Lyon, mange gleder er fremdeles bevart.
Her kan man spankulere gjennom de smale gatene eller nyte gåseleverpatè på en av kafeene, i et av Europas største renessansekvarter.

 

Shopping

Merker fra hele verden er å oppdrive i de mange butikkene i Lyon, og til alle prisklasser. Man kan enkelt shoppe seg blakk, eller få følelsen av å shoppe seg rik. Den følelsen som supre tilbud av og til kan gi, når man ønsker det.
Byen hovedgate inneholder butikkjeder av både fransk og mer internasjonalt kaliber, og er et ypperlig sted for å også bare gå og se.

 

Severdigheter

Det er nok av visuelle lyster som blir stilnet i Lyon, og foruten de allerede nevnte som gamlebyen, det romerske teateret og hovedgaten, er: St. Jean katedralen midt i gamlebyen, som ble påbegynt i 1180 og ferdigstilt rundt 300 år senere, Presqu’île – Byens sentrum vakkert dandert med de viktigste museene, åpne plasser, torg og utsøkt utsmykking. Her ligger også Bellecour en unik plass med en flott Louis XIV statue og Operahuset med glassdom for å nevne noe.

 

Transport

Snart får man direkte fly fra Norge til Lyon. Det er SAS som åpner denne ruten i slutten av mars. Man kan også fly på billig billett til London, og ta et direktefly videre derfra, eller fly til Paris og ta TGV toget. En spennende vri på ferien som absolutt vil gi fine minner. Innad i Lyon er det ett velutviklet buss og undergrunnsnett.

 

Overnatting

Man finner det meste i denne millionbyen, og det beste er å sjekke på forhånd. Noen tips til gode hoteller kan være: Villa Florentine, Hotell du Helder og Kyriad prestige. Men det kommer jo selvfølgelig an på hvor du ønsker å ha beliggenheten.


Annonse:


Sist endret 23.september 2008 kl 23:25

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]