Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Reiser topper nordmenns ønskelister

Reiser topper nordmenns ønskelister

En reise til varmere strøk troner aller høyest på julegavelisten til én av to nordmenn, viser en undersøkelse. Både elektronikk, klær og smykker må se seg slått av reisegaver.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 18.desember 2008 kl 20:09

En undersøkelse om folks julegaveønsker gjennomført av TNS Gallup for Apollo, viser at annenhver nordmann aller mest ønsker seg en reise til varmere strøk med noen de er glad i. Elektronikk, som er nummer to på lista, er det bare 20 prosent som ønsker seg aller mest, etterfulgt av klær og vesker, og deretter smykker og klokker.

 

- Det er blitt stadig mer vanlig å gi reise i julegave, eller som gave generelt. Kanskje skyldes dette at god tid og fine opplevelser er det vi lengter aller mest etter, i en tid da mange kan kjøpe seg det de ønsker seg av forbruksvarer, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Smykker nederst på listen

Hun forteller at reiseoperatøren for det meste selger gavekort til de som ønsker å overraske med reise som julegave. - Det er jo ikke alltid like lett å bestille reise uten å snakke med de som skal være med, men overraskelsesmoment kan beholdes ved å gi et gavekort, sier Begby.

 

Undersøkelsen viser at ønsket om reisegaven er aller sterkest blant kvinner. Hele 57 prosent av de spurte kvinnene ønsker seg mest reise i gave, mot 45 prosent av mennene.

- Man skulle kanskje tro at smykker var det kvinner aller helst vil ha, men vi vet at reiser er blitt en populær gave til kvinnen eller mannen som har alt. Få blir lei av å reise, selv om de har gjort det mange ganger tidligere, sier Begby.

- Kjøp norsk

Reisebransjedirektør i nærings- og arbeidsgiverorganisasjonen HSH, Rolf Forsdahl, gikk nylig ut og rådet folk til å sjekke nøye hvem de kjøper reisegavekort av til jul, med tanke på konkurser som har rammet bransjen den senere tiden.

Forsdahl ga da nordmenn tre råd for innkjøp av reisegaver: - Kjøp gaven hos en kjent aktør, kjøp helst norsk og husk å sjekke gyldighetstid!


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 19.desember 2008 kl 00:39

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]