Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Sightseeingtur i København med båt

Sightseeingtur i København med båt

Det er mange måter å oppleve en by på. Hvis man har god tid og ønsker en avslappende feire, kan det være svært givende å være fotturist i byen, og utforske sjarmerende sidegater og gårdsplasser. I noen byer har du også en annen mulighet til å se byen fra et helt nytt perspektiv - fra vannet.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 9.november 2010 kl 19:47

Artikkel er skrevet av Lisa Wengel

 

I København har du nemlig mulighet til å bruke båt enten du vil komme deg hurtig fra A til B, eller ønsker en mer avslappende sightseeingtur gjennom de sentrale delene av København.

 

Som navnet mer enn antyder har København alltid vært et sentrum for sjøfart. Det strategiske plasseringen ved innseilingen til Østersjøen har vært svært betydningsfull for Danmarks historie, og det er derfor ikke overraskende at byens ansikt mot vannet er svært velpleid. Det går kanaler på kryss og tvers gjennom de gamle delene av København, og her er det mange muligheter for den som har lyst til å lyst til å se hovedstaden fra en helt ny vinkel. Hvis det er første gang du besøker den danske hovedstaden, eller hvis du bare har lyst til å få en interessant introduksjon til byen og dens historie, kan en av de guidede båtturene være et godt alternativ. Ta utgangspunkt fra et hotell i København så får du sett alle høydepunktene, med vakre kirker og slott, verneverdige gammel bebyggelse og imponerende nyere arkitektur, og omvisningene er tilgjengelige både på dansk og engelsk. Hvis du er mer interessert i å ta deg rundt på egen hånd, finnes det vannbusser der du kan hoppe av og på der du selv ønsker, fra Den lillehavfrue i nord til Fisketorvet i sør. Og hvis du ønsker å nyte den historiske arkitekturen i København samtidig som du koser deg med deilig dansk mat og drikke, tilbys det også egne middagscruise-arrangement langs kanalene.

 

Hvis du liker deg enda nærmere det våte element, finnes det også et annet alternativ for utforsking av de københavnske vannveiene: kajakk. Disse turene passer for både nybegynnere og erfarne padlere, og turen kan gjerne brytes opp med et besøk på en av Københavns koselige kafeer, der man kan ta seg et smørrebrød før man igjen begir seg ut på tur igjen.

 

København har et stort utvalg hoteller i alle prisklasser, fra toppmoderne hoteller preget av skandinavisk design, klassiske byhoteller, eksklusive forretningshoteller i tillegg til hoteller som både er rimelige og familievennlige. Hvis du vil sikre deg et hotell i din prisklasse, og på det tidspunktet du ønsker, er det en god idé å bestille hotellet på forhånd på Internett. Da kan du i ro og mak bla det gjennom de ulike hotelltilbudene og velge et hotell tilpasset akkurat deg og dine behov, slik at du får akkurat det oppholdet du har lyst på.

 


Relaterte saker:

Reis julen inn

Reis julen inn

"Weihnachtsmarkt", "Christkindlesmarkt" vanskelige ord, med samme mening. Julemarked, mine venner, julemarked. Julen nærmer seg i høygir, og Europas julemarkeder har aldri vært nærmere deg enn de er i dag. Spesielt Tyskland er et mekka for julemarkeder, og alt annet som skal til for å få deg i høytidsstemning.  Les mer »

Reiser topper nordmenns ønskelister

Reiser topper nordmenns ønskelister

En reise til varmere strøk troner aller høyest på julegavelisten til én av to nordmenn, viser en undersøkelse. Både elektronikk, klær og smykker må se seg slått av reisegaver.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 24.november 2010 kl 00:07

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]