Følg oss på:

Følg oss på Twitter
1001 gallerier i London ?

1001 gallerier i London ?

Finn og opplev kunstlivet i London. Her har du mye å velge mellom, fra små gallerier i bakgatene til Tate Modern i Londons South Bank.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 21.desember 2010 kl 20:10

 

Artikkel er skrevet av Lisa Wengel

 

 

Finn flybilletter og opplev kunstlivet i London. Her har du mye å velge mellom, fra små gallerier i bakgatene til Tate Modern i Londons South Bank.

 

London er som kjent byen som kan by på absolutt alt, til absolutt alle, og dette gjelder selvfølgelig også innenfor kunstverdenen. Hvis du er mest interessert i klassiske mesterverk, er du kommet til rett sted. Ikke bare har Storbritannia fostret noen av de største kunstnerne gjennom tidende, men det britiske imperiums innflytelse har også sørget for at mange store kunstskatter fra andre deler av verden også er å se i London. Og selv om mye er dyrt i den britiske hovedstaden, så har mange av de aller største galleriene gratis inngang. En kunstreise til London kan derfor bli en ganske rimelig fornøyelse.

 

De store, ærverdige kunstgalleriene i London er ikke til å komme utenom for den kunstinteresserte. Nasjonalgalleriet ved Trafalgar Square huser en av verdens beste samlinger av vesteuropeisk malekunst. Her finner du uvurderlige mesterverk av kunstnere fra 1200-tallet og frem til 1900, med verk av Botticelli, Titian, Rafael, Michelangelo, Caravaggio og Rembrandt. Galleriet ble grunnlagt som et offentlig galleri, ikke som en privat samling, og i dag eies disse verkene av det britiske folket i fellesskap. Et annet obligatorisk galleri er Tate Britain, tidligere bare kjent som Tate Gallery. Her finner du verdens mest omfattende samling britisk kunst fra år 1500 og frem til i dag, blant annet en stor samling verk av "lysets maler", den engelske maleren J. M. W. Turner.

 

Det nyeste Tate-galleriet er Tate Modern, som åpnet i lokalene til en nedlagt kraftstasjon i år 2000. Galleriet huser en stor samling internasjonal, moderne kunst fra år 1900 og frem til i dag. Tate Modern har vært en stor suksess, og med sine over 4 millioner besøkende hvert år (det er bygget for 1,8 millioner) har galleriet allerede måttet utvide. Planen er å være ferdig med disse endringene til OL i 2012. Andre store og populære gallerier er National Portrait Gallery, med sine portretter av kjente briter, og The Wallace Collection, som i tillegg til malerier av de gamle mesterne også viser en omfattende samling dekorative objekter fra hele historien. En tur gjennom den overdådige og svært vakre utstillingen er et perfekt avbrekk fra heseblesende Oxford Street i nærheten.

 

London har også mange mindre gallerier med klassiske verker, som Dulwich Picture Gallery, Englands første spesialbygde galleri, eller Courtauld Gallery, der du kan se verk fra kjente impresjonister og postimpresjonister. Moderne kunst kan du også se i The Serpentine Gallery i Hyde Park, en perfekt avslutning på en tur i parken.

 

Hvis du er interessert i samtidskunst, er utvalget enormt. Et av de mest etablerte samtidsgalleriene er White Cube, som ligger i den trendy kunstnerbydelen Hoxton i Øst-London. Galleriet representerer berømte, yngre kunstnere som Damien Hirst, Tracey Emin og Marc Quinn, og det er nå også åpnet et søstergalleri ved Mason's Yard. Begge galleriene er vel verdt et besøk. Det samme gjelder for Whitechapel Art Gallery, som gjerne viser kunst eller foto av det provoserende slaget.
 


Relaterte saker:

Årets julekalender for 2010 ved Jenteporten.no

Årets julekalender for 2010 ved Jenteporten.no

I perioden 1-24 desember vil jenteporten.no være på plass med årets Julekalender for desember 2010. Her vil det være premier i forskjellige varianter, og en heldig vinner stikker av med en premie hver dag fra 1 tom 24 desember. Det vil være premier til en verdi av over kr 10 000,-  Les mer »

Høstens store spenningsfilm - historien om Norges største ran!

Høstens store spenningsfilm - historien om Norges største ran!

Den 5. april 2004 litt før kl 8, inntok 11 bevæpnede menn Stavanger. Formålet var å rane tellesentralen til Norsk Kontantservice - NOKAS. Etter planen skulle ranet kun ta 8 minutter, og ranerne skulle komme seg unna før politiet rakk å handle. Det endte fryktelig galt.  Les mer »

Selvrealisering: Årets julegave ?

Selvrealisering: Årets julegave ?

Julen nærmer seg og jeg føler at juleforberedelsene starter tidligere og tidligere. Synes du også at det blir mye stress i forbindelse med juleforberedelsene? Hva er den egentlige grunnen til at du stresser så mye? Er det fordi andre forventer det av deg, eller fordi du tror de forventer det? Er det fordi du virkelig må gjøre alle de tingene du gjør, eller fordi du tror det?  Les mer »

Sightseeingtur i København med båt

Sightseeingtur i København med båt

Det er mange måter å oppleve en by på. Hvis man har god tid og ønsker en avslappende feire, kan det være svært givende å være fotturist i byen, og utforske sjarmerende sidegater og gårdsplasser. I noen byer har du også en annen mulighet til å se byen fra et helt nytt perspektiv - fra vannet.  Les mer »

Slanking på  nettet

Slanking på nettet

Ned i vekt, trimmer mer, fått bedre helse og mer overskudd! Det er slik det har gått for de første deltakerne på Grete Roedes nye internettkurs. Nytt kursopplegg i 2010 og bedre nettsider, har gitt mange positive tilbakemeldinger. Les deltakernes erfaringer med våre nettkurs.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 3.januar 2011 kl 22:44

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]