Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Smør skiene i alpene

Smør skiene i alpene

Har du lyst på en skiferie, men er lei av de samme, gamle løypene her i Norge? Eller vil du ha en alpinutfordring på et tidspunkt da norske anlegg sliter med snømengden? Da kan det være idé å gjøre som ca. 50 000 andre nordmenn og bestille en skiferie til Alpene, enten du velger å legge turen til Sveits, Frankrike eller Østerrike.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 25.januar 2011 kl 13:04

 

Artikkel er skrevet av Lisa Wengel

 

Bestill en restplass i Alpene, velg mellom Sveits, Frankrike og Østerrike.

 

Det finnes et stort utvalg reisetilbud til vintersportsstedene i disse landene, og hvis du først og fremst er opptatt av løypene, kan du få en billig ferie ved å takke ja til en restplass. Vel fremme trenger du heller ikke å bruke en formue. Prisnivåene vil de aller fleste steder ligge langt under norsk skistedsnivå, og de aller fleste stedene har et godt utvalg hoteller og restauranter for mindre velfylte lommebøker også.

 

Østerrike er det mest populære reisemålet for nordmenn som vil teste alpinbakkene i utlandet. Her finner du det aller største utvalget av vintersportssteder, med noe for enhver. Østerrike har en lang historie som vintersportssted, så de fleste reisemålene har en godt utbygget infrastruktur og et overveldende tilbud aktiviteter til de tilreisende. I tillegg er landsbyene ofte bygget i en helhetlig, gammeldags stil, og domineres ikke av nybygg i betong. Det aller mest populære stedet for nordmenn er Bad Gastein. Her er utvalget aktiviteter stort når dagen i løypene er unnagjort, enten du setter kursen mot afterski eller spa på hotellet. Bad Gastein er også et svært familievennlig sted, med mange barneanlegg der de små får kyndig veiledning mens de voksne prøver ut de mer avanserte løypene. Andre populære reisemål i Østerrike er Saalbach, St. Anton og Ischgl.

 

I Frankrike, som har verdens største skiareal, finner du noen av de verdens desidert beste skiområder, med variert terreng, og alt fra nesten utilgjengelige topper til barne- og nybegynnerpakker. Skiområdene ligger generelt litt høyere her enn i Østerrike, noe som både gir god utsikt og relativt stabilt, godt vær. Det er også verdt å tenke på at Frankrike har verdens mest moderne heissystemet. Det velrenommerte franske kjøkken er også et ekstra pluss for deg som velger å legge alpeferien til Frankrike. De mest populære stedene for nordmenn er kjente navn som Val d’Isère, Val Thorens og Chamonix.

 

Sveits er i ferd med å bli et stadig mer populært reisemål for nordmenn på alpinferie. Prisnivået her er noe høyere enn i Østerrike, men du kan til gjengjeld regne med gjennomgående god service og høy standard. Særlig er det landsbyen Verbier som har falt i smak, med sine 35 heistrekk og legendariske puddersnø. Stedet er også veldig populært blant ekstremsportutøvere. Selve landsbyen er kompakt og oversiktlig, samtidig som den har et godt utvalg restauranter og andre tilbud.


Relaterte saker:

1001 gallerier i London ?

1001 gallerier i London ?

Finn og opplev kunstlivet i London. Her har du mye å velge mellom, fra små gallerier i bakgatene til Tate Modern i Londons South Bank.  Les mer »

Bli kvitt vinterens hvit mus-look!

Bli kvitt vinterens hvit mus-look!

Med mindre du nettopp har vært ved varmere breddegrader, så er det nok ganske få av oss som noe igjen av det solbrune, friske og opplagte ansiktet fra i sommer—Få i deg en vitaminbombe og gjør deg klar til en aldri så liten oppfriskning til våren. Den er ikke lang unna nå.. Følge tipsene og du vil være raskt på vei til et piggere deg.  Les mer »

Opplev historiske Praha

Opplev historiske Praha

Praha er blitt en gjenganger for nordmenn som ønsker seg en storbyferie i hjertet av Europa, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Den tsjekkiske hovedstaden, ofte omtalt som "den gylne byen", har mye å by på for tilreisende: flott arkitektur, en fascinerende historie, ypperlige shoppingmuligheter, og ikke mist massevis av sjarmerende, brune kneiper som kan by på mange sorter lokalt, godt øl.  Les mer »

Varme drinker i vinterkulda

Varme drinker i vinterkulda

Den verdensberømte bartenderen Jesse Kengi var nylig i Norge. Han har gitt oss en rekke tips til rykende varme og spennende drinker vi kan kose oss med på sene vinterkvelder.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 14.februar 2013 kl 19:29

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]