Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Opplev kulturlivet i Nice på sitt beste

Opplev kulturlivet i Nice på sitt beste

Den franske rivieraen gir gjerne assosiasjoner til sol, strandliv og glamorøse kjendiser. Dette stemmer for så vidt, men feriebyen Nice har en noe roligere og mer behagelig atmosfære enn Cannes og Monte Carlo.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 14.februar 2011 kl 20:44

Artikkel er skrevet av Lisa Wengel

 

 

 

Finn en billig reise til Nice og opplev et rikt kulturliv.

 

Dette er en by som passer både for backpakkere og luksusturister, og som virkelig har noe for en hver smak. Det skulle derfor ikke by på altfor store utfordringer å finne billige reiser til Nice, enten du har lyst til å ta inn på et koselig herberge eller la deg skjemme bort på luksushotell.

 

Nice er frankrikes femte største by med sine 340 000 innbyggere, og den har en historie som strekker seg tilbake til antikken. De gamle grekerne grunnla da kolonien Nikaia, oppkalt etter seiersgudinnen, og navnet ble etter hvert endret til Nike, og siden til Nice. Etter grekerne var byen styrt av romerne, og den forble på italienske hender frem til 1860, da Napoleon III fikk den i gave som takk for innsatsen under foreningen av Italia. Den lokale dialekten var derfor blitt en blanding av italiensk, fransk og provençalsk, og i gamlebyen er alle skiltene fremdeles både på fransk og "niceansk".

 

Gamlebyen er forresten et veldig godt utgangspunkt når du skal utforske Nice. Blant de koselige, trange smugene finner du mange koselige småbutikker, og innimellom også flotte torg, som Place Rosetti. Det er også flere populære markeder her, som det store fiskemarkedet på Place St-Francois. Deretter kan turen gå videre til det store markedet på Cours Saleya, der du kan få kjøpt blomster, frukt og mat av alle slag, eller bare gå og beundre utvalget. Og trenger du en pust i bakken, eller et stede å spise middag, forvandles torget om ettermiddagen til et yrende spiseareal når alle restaurantene som omkranser markedet, åpner. Folkelivet om kveldene er verdt en tur hit alene. Dette er også en utmerket anledning til å prøve den særegne matkulturen i området og smake på lokale spesialiteter som pannekakevarianten socca eller tradisjonell ratatouille. Restaurantene finner du i alle prisklasser.

 

Alle tilreisende må selvsagt også få med seg en tur langs strandpromenaden Promenade des Anglais, der det også er et imponerende folkeliv. Fra promenaden kikker man så ned på rullestensstranden som alltid lokker med en deilig dukkert i det blå Middelhavet. Noen av de mest fasjonable hotellene har egne strandsoner, men mesteparten av stranden er tilgjengelig for alle.

 

Nice er også et godt utgangspunkt hvis du vil ha litt kulturelt påfyll. Den rene luften og det myke lyset ved rivieraen var lenge et trekkplaster for malere, og mange kjente franske kunstnere bosatte seg derfor i området. Litt utenfor sentrum finner du både Matisse-museet og Chagall-musseet, begge med flotte samlinger bygget rundt de kjente kunstnerne. Matissemuseet er også ekstra interessant arkitektonisk, med påmalte dekorasjoner som lurer øyet, og det er omgitt av en vakker og fredelig park. Hvis du er interessert i moderne kunst, kan du ta turen til MAMAC, Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporian, som forresten også er gratis. Nice kan også by på en levende og mangfoldig kulturscene, og et av høydepunktene er Nice Jazz Festival, som avholdes i juli hvert år.


Relaterte saker:

Gourmetby uten sidestykke

Gourmetby uten sidestykke

Gourmetromantikk, nasjonalromantikk og internasjonalromantikk. Den franske millionbyen Lyon, "Verdens kulinarisk hovedstad", gir deg spekk på flesket og flesk på spekket, på mange måter.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 14.februar 2011 kl 20:46

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]