Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Slapp av på spahotell i Norge

Slapp av på spahotell i Norge

I en hektisk hverdag kan det være lett å nedprioritere velvære og avslapping, og når ferien endelig kommer, blir det ofte mer stress, organisering og reisetid enn egentlig avspenning. Derfor velger stadig flere å ta en helt egen miniferie der de kun setter avspenning, egenpleie og sunnhet i sentrum: en spaferie. Vi har vært vant til å måtte reise utenlands for denne typen behandling, men de siste årene har tilbudet av spahoteller og spabehandlinger her i Norge økt dramatisk.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 8.mars 2011 kl 14:53

 

Artikkel er skrevet av Lisa Wengel

 

Så hvorfor ikke unne deg en spaferie i eget land, der du slipper å bruke timevis på reise? Med reduserte reisekostnader trenger ikke spabehandling å være avskrekkende dyrt, og hvis du bruker litt tid på Internett, er det enkelt å finne et billig hotell der du kan lade batteriene og pleie deg selv.

Et spa er tradisjonelt en betegnelse på et sted der det finnes vann med helsebringende og legende egenskaper, ofte mineralvann eller varme kilder. Selve ordet spa kommer fra den belgiske byen med samme navn, som helt siden romertiden var kjent for sine velgjørende kurbad. Romerne hadde en svært velutviklet badekultur, som de spredde til stadig nye områder etter hvert som romerriket vokste. Etter romerrikets fall dalte interessen for denne typen behandling, men på 1500-tallet ble den gjenoppdaget i England. Byen med det talende navnet Bath ble et av de nye valfartsstedene for engelskmenn som ønsket seg legende vannbehandling, og Harrowgate, som også hadde større kurbadanlegg, ble omtalt som "Den engelske Spa". Navnet ble deretter kjent som en generisk betegnelse på denne typen badeanlegg. Selv om høydepunktet for denne typen vannturisme var på 1600- og 1700-tallet, førte det til at vannets legende effekter på både kropp og sjel ble en viktig del av vestlig kultur. I dag blir det igjen bygget stadig nye spaanlegg, og nå brukes betegnelsen spa gjerne om et hotell eller feriested som ligger i nærheten av en spesiell vannkilde, eller som tilbyr massasjebad eller andre former for vannbehandling til gjestene. Begrepet har også blitt utvidet til også å omfatte andre typer kroppspleie i disse omgivelsene, som sunt kosthold, skjønnhetspleie og fysisk avslapping og trening.

I Norge finnes det en rekke ulike typer spahoteller, og hvis du velger et sted utenfor de store byene, er gjerne naturopplevelsen en viktig del av spaopplevelsen. De norske høyfjellshotellene har en lang tradisjon med å ta vare på slitne skiturister, så du finner et godt utvalg sparesorter og hoteller  med spatilbud på fjellet. Det kan likevel være verdt å undersøke nærmere dersom du ønsker spesielle typer behandlinger – noen steder er spa bare en betegnelse på en badstue og et litt fancy badekar, andre steder kan tilby spesielle typer basseng, massasje, kurbad, ulike typer kroppsinnpakninger, trening og ulike former for skjønnhetspleie. På fjellet kan du også kombinere spaoppholdet med lange skiturer i norsk natur, en perfekt måte å pleie både kropp og sjel på.

Et annet alternativ er å velge et spahotell langs kysten, et spesielt godt valg om sommeren, da spabehandlingen gjerne kan kombineres med bading i havet. Spahotellene som ligger langs kysten har i stor grad de samme tilbudene som hotellene på fjellene, men her er det også et fokus på å bruke havet som en ressurs. På flere av kystspaene kan du oppleve kroppsinnpakninger som gjør bruk av helsebringene alger og behandlingsformer som omfatter varmt sjøvann. Og en vakker beliggenhet ved havet bidrar selvsagt også til å gi en helt spesiell opplevelse av velvære.

Bestill hotell i Oslo i dag!

 

 


Relaterte saker:

1001 gallerier i London ?

1001 gallerier i London ?

Finn og opplev kunstlivet i London. Her har du mye å velge mellom, fra små gallerier i bakgatene til Tate Modern i Londons South Bank.  Les mer »

Smør skiene i alpene

Smør skiene i alpene

Har du lyst på en skiferie, men er lei av de samme, gamle løypene her i Norge? Eller vil du ha en alpinutfordring på et tidspunkt da norske anlegg sliter med snømengden? Da kan det være idé å gjøre som ca. 50 000 andre nordmenn og bestille en skiferie til Alpene, enten du velger å legge turen til Sveits, Frankrike eller Østerrike.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 8.mars 2011 kl 15:04

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]