Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Kanalbyen Amsterdam

Kanalbyen Amsterdam

Mange nordmenn har etter hvert blitt godt kjent med den nederlandske hovedstaden, som også er landets største by. Den er likevel ikke større enn at du rekker å se det meste i løpet av en helg, og byen egner seg derfor godt for en helgetur. Byen er dominert av pittoreske kanaler og historiske bygninger fra storhetstiden på 1600-tallet. På denne tiden hadde den tidigere fiskerlandsbyen slått seg opp stort på handel. Som ellers i Nederland finner du ingen bakker, og Amsterdam er svært sykkelvennlig. Etter sigende skal det finnes rundt 600 000 sykler i byen - så pass på. Det kan derfor være en god ide å utforske byen på to hjul, eller til fots.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 29.mars 2011 kl 14:49

Skrevet av Lisa Wengel

 

 

Amsterdam er også kjent som Europas mest liberale hovedstad. Her finner du klassiske "Coffee shops", Red Light District og et stort og internasjonalt miljø av kunstnere. Likevel er byen generelt veldig trygg og koselig, og velegnet for familier. Nederlendere er et svært vennlig og imøtekommende folkeslag som sørger for at du føler deg velkommen i Amsterdam.

 

Et godt utgangspunkt for å utforske byen er Damplassen. Dette er hjertet i Amsterdam, og her kan du slappe av på en av de mange brune kafeene og nyte livet, før du tar en nærmere titt på de vakre bygningene Koninkljik Palais, Magna Plaza og Nieueve Kerk.

 

Kulturen er viktig for nederlenderne, og et besøk på et av de mange kunstmuseene er obligatorisk i Amsterdam. Det berømte Rijksmuseum er et av verdens ledende kunstmuseer, og her finner du en helt unik samling av nederlandsk kunst, med store verk av Frank Hals, Vermeer og Rembrandt, inkludert det berømte Nattevakten. Her kan du lett bruke en hel dag, om ikke flere dager, og den flotte museumsbygningen fra 1885 er omgitt av en stor hage med vakre statuer. En annen av Nederlands kjente kunstnere, Vincent van Gogh, har fått sitt eget museum. Som kunstneren selv er museet ganske spesielt, med en helt unik arkitektur, og her finner du både historien om van Goghs liv og flere av hans mest kjente verk. 

 

Du behøver heller ikke å gå sulten i Amsterdam. Over alt vrimler det av små kafeer med matservering og restauranter, og tilbudet er stort. Hvis du unngår spisestedene der de fleste turistene går, trenger det heller ikke å koste skjorta. Et besøk på de typiske brune kafeene er en opplevelse i seg selv: Her får du historisk atomsfære og ofte ganske rimelig mat, selvsagt i kompaniskap med utmerket, lokalt øl. Den lokale spesialdrikken genever må også prøves. Du kan også velge å ta en tur på et av de mange pannekakehusene og kose deg med deilige, nederlandske pannekaker. Det finnes også et stort utvalg internasjonale restauranter i Amsterdam, ikke minst smakfulle retter fra den tidligere kolonien Indonesia.

 

Bo på et billig hotell i Amsterdam og opplev et rikt kulturliv !

 

 

 

 

 


Relaterte saker:

Mai konkurranse - Vinn Aussie produkter

Mai konkurranse - Vinn Aussie produkter

Mai er her, og snart endelig tid for både sol og sommer. Denne måndens premie kan være med på å friske deg opp til sommersesongen. Jenteporten sin mai konkurranse skal være med på at du også kan være en av de heldige som kan få en dose lett og listig hår. Vi trekker hele 10 Heldige vinnere stikker av med gode hårkurer fra Aussie.  Les mer »

Opplev kulturlivet i Nice på sitt beste

Opplev kulturlivet i Nice på sitt beste

Den franske rivieraen gir gjerne assosiasjoner til sol, strandliv og glamorøse kjendiser. Dette stemmer for så vidt, men feriebyen Nice har en noe roligere og mer behagelig atmosfære enn Cannes og Monte Carlo.  Les mer »

Smør skiene i alpene

Smør skiene i alpene

Har du lyst på en skiferie, men er lei av de samme, gamle løypene her i Norge? Eller vil du ha en alpinutfordring på et tidspunkt da norske anlegg sliter med snømengden? Da kan det være idé å gjøre som ca. 50 000 andre nordmenn og bestille en skiferie til Alpene, enten du velger å legge turen til Sveits, Frankrike eller Østerrike.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 30.mars 2011 kl 15:53

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]