Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Påskeferie i Madrid – Vi gleder oss!

Påskeferie i Madrid – Vi gleder oss!

Madrid er en storby med en rekke attraksjoner å by på, uavhengig av årstiden. Påsken er imidlertid en særskilt fin tid å tilbringe noen dager i Madrid på, takket være de behagelige temperaturene og spanjolenes feiring av Semana Santa.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 21.april 2011 kl 21:18

 

Artikkel er skrevet av Lisa Wengel

 

Semana Santa, som kan oversettes direkte til Hellig uke, er uken fra Palmesøndag og frem til 1. påskedag. Uken feires til minne om den siste uken av Jesus’ jordiske liv og domineres av prosesjoner hvor 20-30 menn bærer en flåte med en Jomfru Maria- eller Jesus-figur, gjerne i naturtro størrelse, gjennom gatene i byen. Madrids befolkning har feiret Semana Santa hvert år siden 1400-tallet, og uken er et av de viktigste høydepunktene i løpet av året.

 

Uken starter med Palmesøndag og med at Kristus-figuren Cristo de la Fé y del Perdón og Jomfru Maria-figuren Santa María Inmaculada Madre de la Iglesia bæres fra kirken Basílica Pontificia de San Miguel og rundt omkring i gatene i det samme området. Lokale innbyggere kjøper gjerne palmegreiner og laurbær denne dagen for å minnes Jesus’ storslåtte ankomst i Jerusalem. De neste tre dagene, mandagen, tirsdagen og onsdagen, feires i mindre grad, da disse dagene ikke er like viktige som de øvrige dagene i påskeuken.

 

Torsdagen, som kalles Hellig-torsdag, er den dagen hvor den kanskje mest spektakulære feiringen finner sted. Om kvelden bærer de lokale costaleros Jomfru Maria-figuren Virgin Maria Santísima de la Esperanza og Jesus-figuren Jesús del Gran Poder ut av San Isidro el Real-kirken, noe som er en tung og tidkrevende affære. Mennene som utfører det tunge arbeidet, er kledd i tradisjonelle klær og høster oppmuntrende tilrop og stor applaus fra publikum på sin langsomme ferd gjennom og ut av kirken. Andre prosesjoner denne dagen har startsted i San Pedro el Viejo-kirken og i Colegio Calasancio.

 

Gode-fredag er dagen for Nuestro Padre Jesús Nazareno-prosesjonen, som starter i kirken Basílica del Cristo de Medinaceli og fortsetter langs sentrale gater og plasser i Madrid, som blant annet Puerta del Sol og Plaza Cibeles. En annen prosesjon samme kveld er Procesión del Silencio, som har startsted i Santísimo Cristo de la Fé-kirken.

 

Hellig-lørdag er en roligere dag, med Nuestra Señora de la Soledad-prosesjonen, som starter i Corpus Christi-klosteret.

 

Uken avsluttes med Påskesøndag, og på Plaza Mayor feires Tamborada del Domingo de Resurección, hvor årets utvalgte munker spiller på trommer på en konstant og øredøvende måte, slik at bygningene rundt plassen nærmest dirrer. Dette skal representere jordskjelvet som fant sted den dagen Jesus døde på korset.

 

Å feire påsken i Madrid er med andre ord en helt spesiell opplevelse. Bestiller du pakkereiser med fly og hotell inkludert nå, kan du sikre deg en plass blant de mange tilskuerne som følger de imponerende prosesjonene i Madrid i påskeuken.


Relaterte saker:

Vitamin-smoothie

Vitamin-smoothie

En deilig og forfriskende smoothie med mango, jordbær, sitron og eplejuice. En skikkelig vitaminboost!  Les mer »

Annonse:


Sist endret 21.april 2011 kl 21:23

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]