Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Må enhver sykkeltur være en treningsøkt?

Må enhver sykkeltur være en treningsøkt?

Med våren, trekkfuglene og synet av snøklokker som titter opp av bakken, kommer som regel ønsket om å ta sykkelen fram. Å suse av sted på årets første sykkeltur, med vind i håret og roser i kinnene, er jo virkelig noe å se fram til etter en lang og kald vinter. Ubeskrivelig lykke! Og for oss som ikke har behov for å sykle fortest eller lengst, er det kanskje rett og slett sykkelgleden vi skal gå på jakt etter. Kan vi gjøre små endringer som gjør sykkelhverdagen mer spennende, stilig og lystbetont? Hva skal til for at vi velger sykkelen framfor bilen?

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 25.april 2011 kl 19:47

 

Det er nok mange som har sine gode grunner for å velge bilen, men for oss som er i den situasjonen at vi virkelig kjenner valgets kvaler, men ikke klarer å bestemme oss, er det kanskje på tide å se litt på denne sykkelen som står nedstøvet innerst i garasjen bak en plankestabel. For ikke å snakke om den glinsende blå hjelmen vi kjøpte inn en vårdag i 1996. Hvor er den egentlig?


Det er håp i hengende snøre heter det så fint, og noen ganger er det rett og slett tankemønsteret vårt som må endres. Til dette er det faktisk hjelp å få.


www.sykkelpikene.no er nettbutikken som prøver å forene sykling med stil og personlighet. Tida hvor vi alle måtte sykle med allværsjakker i neonfarger er over, nå vil norske kvinner og menn sykle med stil, og produktene er det faktisk mulig å kjøpe på nett.


Vi skal ikke lengre enn til Danmark for å se at de har en helt annen sykkelkultur enn det vi har her hjemme. I Københavns bybilde vrimler det av kvinner og menn på stilige sykler med individuell stil, det er rent så en stakkars turist kan miste pusten. Det er sterke impulser for en glad hverdagssyklist, som ser på sykkelen som et framkomstmiddel, og ikke kun som et treningsapparat. De har jakker, kjoler og kåper. Hansker og kurv som passer til. Satt det en hund i kurven og? Prikkete sete? Håndtak i ekte skinn. Lilla sykkelveske. Et barn på styret….nei, to barn. Var det en hatt eller faktisk en hjelm. Vaniljehvit hjelm med små blomster. En turkis varesykkel full av vårens blomster, en annen en med et flyttelass. Vi har litt å lære av våre kjære naboer når det gjelder det å gjøre våre sykler og vårt sykkelutstyr personlige og unikt.


For de som ønsker å bli litt mer aktive i eget liv, komme seg opp og ut, kan det være lurt å satse mer på å bruke sykkelen i hverdagen. Små distanser, hit og dit, blir fort noen kilometer. For at vi skal orke å velge sykkel framfor bil, er det viktig at livet på sykkel fungerer og at det ikke blir et ork og et slit som ingen ende tar. Det skal ikke være en evig treningsøkt nei. Noen ganger er det nok med små endringer for å få det til.


Du trenger en god sykkel og solid sykkel. Velg en som passer din personlighet. Lykter og bjelle må fungere. Knog har små lykter du kan putte veska, kommer i en rekke farger, så vet du hvor du har de. Sykkel-låsen må gjerne ha litt lengde slik at du kan låse sykkelen til for eksempel en stolpe. Velg en farge du liker…..joda, de kommer nå også i rosa.


Skal du gjøre innkjøp med sykkel må du ha sykkelveske. Kjøp en som er dobbel, en veske på hver side, så får du riktig mye med deg og kan fordele vekten likt på begge sider av sykkelen. Hos www.sykkelpikene.no får du kjøpt sykkelvesker i ulike mønstre, så det er faktisk mulig å finne en som passer til sykkelen din. Det er også mulig å kjøpe sykkelstøtter som støtter opp hele sykkelen, ikke bare vipper den over på den ene sida. Veltet sykkel med ukas handel utover gata setter ingen spiss på dagen.


Kurv foran på sykkelen er både hyggelig og praktisk. På de fleste reklamebilder har de vin og blomster i denne kurven, men er de fleste norske jenter som meg, har de nok oftere melk, bleier og masse småtterier som nøkler og telefoner i denne kurven. Velg en som du enkelt kan ta med deg på armen inn i butikken, og som passer til deg og din stil. Har du en som er skrudd fast, må du samle sammen tusen småting hver gang du parkerer. Det orker vi ikke!


Setetrekk kommer i en rekke farker og mønstre og gjør det enkelt å fornye sykkelens fasade. Ekstra bonus er jo at du også holder deg tørr i baken dersom det skulle slumpe til å regne litt. Å gå hele arbeidsdagen med våt dongeribukse er ikke behagelig, og dine kjære kollegaer kan for få noe å undre seg over.


Valg av hjelm er noe du bør bruke litt tid på. Her er det mange hensyn å ta, ikke minst skal hjelmen passe til ditt hode. Noen merker passer best for de med rundt hode, mens andre passer bedre for de med avlangt hode. Passform og riktig størrelse er viktig, deretter kommer den morsomme delen av valget. Du har et hav av farger og mønstre å velge i, og du må ikke velge en sporty hjelm, tvert imot!


Ta en titt i klesskapet ditt og finn ut hvilken type du er. Romantisk, tidløs elegant, humoristisk, kul, kreativ? Se på hjelmen som et plagg som skal understreke stilen din, ikke ødelegge den, og velg en hjelm som virkelig gjør dette. Marineblå sportshjelm er for de som sykler fort i sykkeltights. Er du punker burde du kanskje heller velge en som er stilig matt/svart og er du en fjong dame i dine beste år er en hattehjelm kanskje tingen? Velg en farge du liker og som passer til ditt ansikt, da blir det faktisk morsommere å ta den på, og mye vanskeligere å velge den bort. To fluer i en smekk!


Ha en riktig god sykkelsesong!
 


Relaterte saker:

Kvinner sykler mer enn menn

Kvinner sykler mer enn menn

Fire av fem nordmenn har tilgang til egen sykkel, likevel er den sjelden i bruk. Kun en av fem bruker sykkelen daglig i sykkelsesongen, viser en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Anton Sport. Undersøkelsen viser også at det er kvinner som bruker sykkelen mest i det daglige. - Resultatet fra undersøkelsen underbygger vår erfaring. Salget av damesykler hos Anton Sport økte med nesten 50 prosent fra 2006 til 2007, sier Morten Borgersen i Anton Sport.  Les mer »

Trening forebygger risiko for brystkreft

Trening forebygger risiko for brystkreft

Denne studien har sett på den siste forskningen gjort om sammenhengen mellom trening og forekomst av brystkreft. Studien konkluderer med at trening hjelper!  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 25.april 2011 kl 20:15

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]