Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Flest jenter reiser ut for å studere

Flest jenter reiser ut for å studere

Åtte av ti studenter som reiser ut er jenter, viser ferske tall fra GoStudy.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 2.mai 2012 kl 21:03

Bilde: Gostudy.no - Bali Ex.phil/Ex.fac

 

GoStudy formidler universitets- og høyskolestudier i Australia, Mexico, Brasil, Indonesia, Hong Kong og Cuba. Jenter utgjør det store flertallet av studenter som tar et studieopphold i utlandet i regi av GoStudy. Daglig leder Alexander Opheim i GoStudy tror denne tendensen kan ha mange årsaker. 

 

På landsbasis er kvinneandelen blant både studenter som studerer i Norge og i utlandet 60 prosent i følge SSB (2010-tall), mens hos GoStudy er kvinneandelen på hele 80 prosent. Til tross for de store kjønnsforskjellene har  det ikke vært noe tema blant studentene, forteller Opheim. 

 

-Som utenlandsstudent er det mye annet som heller opptar studentene, den nye kulturen, det faglige, det sosiale samværet og alle de nye opplevelsene og inntrykkene, sier Opheim.

 

Studiene GoStudy tilbyr i utlandet er blant annet Ex.phil., Ex.fac., idrett, personlig trener, økonomi og administrasjon, markedsføring og ledelse, samt ulike språkfag som mandarin, spansk, engelsk. Alle studietilbudene tilbys i samarbeid med norske universiteter og høyskoler og er godkjent for lån og stipend hos Lånekassen.

 

 


Relaterte saker:

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 2.mai 2012 kl 21:21

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]