Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Ny ferieundersøkelse: Dette vil nordmenn gjøre når de ferierer

Ny ferieundersøkelse: Dette vil nordmenn gjøre når de ferierer

En ny undersøkelse viser at nordmenn først og fremst er opptatt av å lade batteriene med sightseeing og god mat når de er på tur. Internasjonalt blir det mer og mer populært å kombinere ferie med å ta vare på helsa.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 5.november 2012 kl 21:03

 

Nordmenn vil slappe av og lade batteriene når de ferierer.  I en ny reiseundersøkelse oppgir bare drøye én av ti nordmenn at festing er viktig når de er på ferie. Dette er det laveste tallet blant alle landene i undersøkelsen utført av Estonian Health Tourism Cluster.

 

Festglade naboland

Blant svenskene teller de festglade 17 prosent. Finner og russere troner på topp med sine 22 og 21 prosent.  

 

Over sju av ti nordmenn oppgir at de først og fremst fortrekker god mat og drikke når de er på ferie. Undersøkelsen viser også at en stor del av de reisende ønsker å kombinere helse og ferie.

 

- Vi opplever at nordmenn er blant de som setter mest pris på en rolig atmosfære i ferien. En travel hverdag gjør det ekstra viktig at ferien bidrar til å lade batteriene, sier Irene Väli. Hun er leder i Estonian Health Tourism Cluster, organisasjonen for medisinsk spa i Estland.

 

Ferier som gir energi

I følge Väli er det en internasjonal trend at folk ønsker ferier som gir energi, ikke tar. Dette er en av grunnene til at medisinske spa øker i popularitet.

 

- Spesielt har vi fått økning i antall besøkende fra våre naboland. Ved å kombinere ferieluksus med helsebehandling kan gjestene komme hjem, ikke bare utvilt, men med mer energi og kanskje også noen færre helseplager, sier Väli.

 

I Estland finnes det 14 medisinske spa. Medisinske spa tilbyr helsebehandlinger med dokumentert effekt. I tillegg til avslapping og rimelig luksus, kan man få behandling for hudsykdommer, leddplager og astma. 

 

Sightseeing og rimelig luksus

 I undersøkelsen kommer det også frem at nordmenn setter sightseeing høyt når de er utenlands. Väli mener derfor Estland burde stå på toppen av reisemål for nordmenn.

 

- I Estland har vi noen av Europas mest spennende middelalderbyer. God mat, sightseeing, rimelig helsebehandling og luksus, det burde være perfekt for festleie nordmenn, sier hun.

 


Relaterte saker:

Vi er på vei til Budapest

Vi er på vei til Budapest

Den ungarske hovedstaden er blitt et populært reisemål de siste årene, særlig takket være sine mange historiske attraksjoner. Den todelte byen ved Donaus bredder er full av imponerende bygninger som hver og en har sin egen historie å fortelle.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 5.november 2012 kl 21:09

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]