Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Rimelig julemagi i eventyrlige Tallinn

Rimelig julemagi i eventyrlige Tallinn

Å komme i den rette stemningen før jul trenger ikke å koste skjorta. Med herlig atmosfære og gammeldags romantikk gir julemarkedet i Tallinn deg julestemning på sitt beste.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 6.desember 2012 kl 15:17

Det er en helt spesiell atmosfære i Tallinn rundt jul.
Vi er glad for at stadig flere får øynene opp for det vakre julemarkedet, og håper alle besøkende reiser hjem med litt ekstra julestemning i bagasjen, sier Kristiina Ojamaa i Estonian Tourist Board.

 

Julemarkedet i Tallinn har bare eksistert siden 1991, men har likevel rukket å bli et av Europas mest populære. Kun en times flytur fra Norge finner du det vakre gamletorget, med flere titalls små boder som tilbyr alt du ønsker deg av et julemarked.

 

God kvalitet til en billig penge

I tillegg til den sjarmerende, lune stemningen tilbyr markedet masse fint å titte på og mulighet for å gjøre gode kupp. Du finner alt fra lokale husflidsprodukter, deilige strikkeplagg, trevarer, pyntegjenstander, smijern og kunst. Kvaliteten er god, og av strikkeplagg kan man få alt fra sokker til luer for under hundrelappen.

 

De hjemmestrikkede plaggene er spesielt populære blant de besøkende, og er også fine julegaver i vinterkulda. Mens du går rundt og kikker er det også mulighet for å nyte varm julegløgg og smake på honning, sjokolade og flere slags type kaker. Med vakker julemusikk i bakgrunnen er alt lagt til rette for den gode julestemningen, forteller Ojamaa.

 

Et vintereventyr

Markedet holdes hvert år på pittoreske Raekoja plass, den gamle rådhusplassen i hjertet av Tallinn. Snøfylte gater pyntet med flotte dekorasjoner og julelys gir en eventyrlig atmosfære. Tradisjonen tro er juletrelysene tent, og julenissen kommer på kveldene for å ta bilder med barna. Det er også mulighet for barna å se levende dyr som kaniner, geiter, lam og ponnier, og være med på ponniridning.

 

Fakta om markedet:

Tallinn Christmas Market 2012 er åpent fra 23. November 2012 -  8. januar 2013

Åpent hver dag fra 10:00 til 19:00

Juleprogram på fredager er fra  17:00 til 19:00, og lørdager og søndager fra 12:00 til 14:00.


Relaterte saker:

Årets store Julekalender ved jenteporten 2012

Årets store Julekalender ved jenteporten 2012

I perioden 1-24 desember kjører jenteporten sin faste julekalender, her trekkes det nye vinnere hver eneste dag - og det blir mange spennende premier.  Les mer »

Ny ferieundersøkelse: Dette vil nordmenn gjøre når de ferierer

Ny ferieundersøkelse: Dette vil nordmenn gjøre når de ferierer

En ny undersøkelse viser at nordmenn først og fremst er opptatt av å lade batteriene med sightseeing og god mat når de er på tur. Internasjonalt blir det mer og mer populært å kombinere ferie med å ta vare på helsa.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 6.desember 2012 kl 15:46

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]