Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Ekstremt vinterparadis

Ekstremt vinterparadis

Nordlige Sverige har lenge vært populært blant det nord-norske publikumet, grunnet nærreiste ski-opplevelser og aktiviteter som ikke er like tilgjengelige her hjemme i Norge. Nå finner stadig flere nordmenn veien til destinasjoner som Hemavan og Tärnaby, bedre kjent som «den svenske skisportens vugge». Alpine verdensstjerner som Ingemar Stenmark og Anja Pärsson startet sine karrierer her, og det er ingen tvil om at dette er stedet for skientusiastene også denne sesongen.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 14.februar 2013 kl 19:04

Foto: Herman/Târnaby

 

Heftig heli-ski og -boarding
De som trives best på fjelltoppene, men som ikke setter like stor pris på turen opp, kan la seg friste av helikopterskyss til luftige høyder. Heli-ski er ingen ny sport. I Skandinavia har man drevet med dette siden 1970-tallet og først ute var nettopp Hemavan, som ligger på høyde med Mosjøen i Norge. 
Et 50-talls nedfarter med opp til 1000 meter fallhøyde sikrer at man kan nyte nedfarten uten å måtte krysse andres skispor. Området rundt Hemavan og Tärnaby byr på noen av Sveriges desidert beste nedfarter med breer, høyfjell og åpent bratt terreng. Alle helikopterløft gjennomføres med erfarne guider, som kan bistå med tips og triks for alle ferdighetsnivåer. Så lenge guiden får vite om gruppens ambisjoner og ferdigheter, kan han planlegge et actionfylteventyr. Toppløftene arrangeres fra februar til mai så lenge vind og snøforholdene tillater det. Sus ned fra snøkledde topper med brett eller ski – alt etter smak og behag.
 
Offpist og pudder
De frihetselskende offpist-entusiastene vil oppdage uante muligheter i det nordlige Sverige. Fjellveggen Kobåset i Hemavan er et av Sveriges beste offpist-områder og Laxfjället i Tärnaby byr på mange ettertraktede og upløyde løyper. Solide snøforhold i nord sikrer pudder-garanti og en ekstra lang sesong. Utforsk de snøkledde fjellsidene utenfor preparerte løyper og test ut teknikken i pudderparadiset.
 
Fartsfylte snøscooteropplevelser
Likt som med heli-ski opplever vi nordmenn også begrensninger av snøscooterkjøring innenfor våre egne landegrenser. Gode nyheter da er at norsk lov ikke gjelder i Sverige, her er snøscooter-opplevelsen nemlig mye mer tilgjengelig. I Hemavan Tärnaby får de fartsglade en opplevelse uten like – her tar man turen gjennom et storslagent landskap og opp til fjelltoppene. Bare vind og føre styrer hvor turen går, og her kan man velge selv om man vil ha en spenningsfylt tur sammen med gutta eller en koselig søndagstur sammen med familien. Spesielt området i Vindelfjellet naturreservat anbefales på det sterkeste. De tøffeste kan begi seg ut på egen hånd, men Hemavan Tärnaby tilbyr også halv- og heldagsturer for de som gjerne vil ha med seg en guide. I slutten av mars kan besøkende også stjele et blikk på konkurransen Hill Climb Hemavan, årets heftigste scooteropplevelse.

 
Frikjøringsuke og Ride the Cow
Tradisjonen tro arrangeres frikjøringsuke i april, som avsluttes med konkurransen Ride the Cow 19. og 20. april. I Hemavans bakgård suser alt som kan krype og gå av frikjøringsentusiaster nedover snøkledde fjellsider i forbindelse med frikjøringsuken. Om man er ny i konkurransesammenheng eller vil forbedre form og teknikk til neste konkurranse er Ride the Cow stedet å være denne våren. Noen av aktivitetene som står på planen for frikjøringsuken er blant annet daglige guidete toppturer, filmkonkurranse, skitester, lavinedemo med fjellsikkerhetseksperter og afterski i det fri, livemusikk og konsertinnslag.
 
Rail en bjørk
Hemavan og Tärnaby er det ultimate snowboardparadiset for alle ferdighetsnivåer. Den mest utfordrende parken finnes i Tärnaby, der noen av Sveriges mest lovende talenter innen snowboard har designet, planlagt og bygget parkene. Her finnes tøffe Training Park med sine store utfordrende hopp. Her kan også den litt mindre vante parkkjøreren utfordre seg selv med hopp, boxer og rails. I Tree Park, som er bygget i harmoni med naturen og skogen omkring kan man raile en bjørk denne vinteren. 
Hemavans parkområder er mer familievennlige enn Tärnaby, og i de to parkområdene i Hotellbacken og Mellanbacken trekker familier fra fjern og nær. Nå kan både store og små oppleve gledene i Nord-Sveriges beste parker og bli en ekte jibber de også.
 
 

Relaterte saker:

Smør skiene i alpene

Smør skiene i alpene

Har du lyst på en skiferie, men er lei av de samme, gamle løypene her i Norge? Eller vil du ha en alpinutfordring på et tidspunkt da norske anlegg sliter med snømengden? Da kan det være idé å gjøre som ca. 50 000 andre nordmenn og bestille en skiferie til Alpene, enten du velger å legge turen til Sveits, Frankrike eller Østerrike.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 14.februar 2013 kl 19:10

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]