Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Festivalsommeren - en overlevelsesguide

Festivalsommeren - en overlevelsesguide

Planlegger du å dra på festival i sommer? Kanskje går turen til de sørlandske skoger og Hovefestivalen, til sommerbyen Tønsberg og Slottsfjellfestivalen eller til en sommer i Oslo med Øyafestivalen som høydepunkt. Norge kan tilby festivaler på langs og på tvers, og mange av oss er innom i hvert fall én av dem før hverdagen brutalt innhenter oss igjen.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 19.juni 2013 kl 12:49

skrevet av: Anette Lien

 

Om du ikke har planer om å nyte festivallivet – hvorfor ikke? Regn, gjørme og ølbad til tross, festivaler kan skape ekte lykke, og ingenting er som fellesskapet musikk kan frembringe. Denne mytiske festivalstemningen som folk snakker om er høyst ideel, og må sies å være det nærmeste vi kommer hippienes ”fred og kjærlighet” nå til dags. 
Har vi greid å overbevise deg? Eller kanskje du allerede har fem festivalpass i innerlomma? Denne overlevelsesguiden vil hjelpe deg trygt gjennom festivallivets oppturer og nedturer. Og vi lover deg en dæsj ekte lykke – eller i det minste tørre ben.
 
La dyre saker bli hjemme. Planer om å ta med designsolbrillene eller laptopen på festival? Glem det. Om du greier å løsrive deg fra iPhonen er det også til det beste. På festival er det store sjanser for at  1. du mister det, 2. det blir frastjålet eller 3. grunnet litt mange drinker, litt mye dansing og litt mye løping for å rekke neste konsert glemmer du igjen solbrillene på plenen - ved siden av mobilen din. Nei og nei. Sats på en eldre Nokia og gjerne klær som kan tåle å bli litt flekkete.
 
Ta vare på deg selv. Festivallivet kan være hardt, og etter dager med lite søvn og høyt støynivå kan energinivået være ganske labert. Husk på å drikke nok vann og prøv å få noen timer på øyet hver natt. På konsertene kan volumet være på grensen til skadelig og disse øreproppene tar for eksempel vekk støyen uten å fjerne musikken.  
 
Pakk tidenes festivalveske. Våtservietter, solkrem, tørrsjampo og gnagsårplaster er smart å ha tilgjengelig i veska – eller kanskje i en liten moteriktig ryggsekk? Vil du være frøken populær på kveldskonsertene legger du ved noen glowstick-armbånd som folk vil sikle etter. Akk ja, de små gleder. 
 
Regner det må du regne med... Ja, du gjettet riktig. Støvler. Dette fantastiske benplagget holder deg tørr i gjørme, regn og søppel. Ankelstøvler ser mer elegante ut, men på de større festivalene kan det være smart med noen lange, hardføre støvler for å unngå gjørmesprut. Husk også å ha en regnponcho i veska, eller få tak i en regnkåpe du kan rocke løs i. Det er ikke særlig gøy å løpe rundt med veska over hodet. 
 
Lær av erfarne festivalcampere. Skal du på en festival hvor det er camping er det et par ting du bør huske på. Pakk i ryggsekk (ikke koffert, nei) og ha gjerne plastikkposer rundt klærne for å skåne dem mot regn og fukt. Vurdér også om du skal ha med en hengelås hvis du har mange verdier i teltet. Enhver erfaren camper vet å ta med seg fluktstol for å nyte morgensola før konsertene starter, og ting som lommelykt, ekstra toalettpapir og knekkebrød kan være smart å pakke ned. Til sist: Husk gaffateip. Alt kan fikses med gaffateip.  
 
Du kan vel festivalvettreglene? God festivalsesong!
 

Relaterte saker:

Opplev kulturlivet i Nice på sitt beste

Opplev kulturlivet i Nice på sitt beste

Den franske rivieraen gir gjerne assosiasjoner til sol, strandliv og glamorøse kjendiser. Dette stemmer for så vidt, men feriebyen Nice har en noe roligere og mer behagelig atmosfære enn Cannes og Monte Carlo.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 19.juni 2013 kl 13:24

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]