Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Boom av idrettsstudenter

Boom av idrettsstudenter

I begynnelsen av september reiser 225 norske ungdommer utenlands for å studere. 36 prosent av disse skal studere idrett eller ta utdannelse som Personlig Trener. For ti år siden fantes ikke disse utdanningene i studieoversikten.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 22.juli 2013 kl 12:58

I 2003 hadde vi ingen studier innen Personlig Trener eller idrett, mens i dag er dette blitt de mest populære studieretningene, sier administrerende direktør Alexander Opheim i GoStudy, som organiserer utenlandsopphold på vegne av norske universiteter og høyskoler.

De fleste velger å dra til Sydney og Bali. De som tar studiet Personlig Trener er kvalifisert for slike stillinger etter et semester, mens de som velger idrett, som er en treårig bachelor-utdannelse, gjerne tar et semester i utlandet. 
I 2012 opplevde GoStudy rekord av norske studenter som ville studere utenlands. Opheim mener dagens unge i større grad enn før kombinerer studier og eventyrlyst. 

Basert på karakterene, er de som reiser ut svært ansvarlige. De har et ønske om å prestere og selvfølgelig er det forventninger hjemmefra. Fokus på livsstil, kosthold og trening har naturligvis bidratt til at studieretningene Personlig Trener og idrett har hatt formidabel vekst. Dette er yrker som er attraktive og hvor det er karrieremuligheter, sier Opheim. Fremdeles er det jenter som topper utreisestatistikken. I vårsemeneteret var 81 prosent jenter som reiste utenlands, mens tallet for høstsemesteret viser at flere gutter viser interesse. Andelen jenter har sunket til 73 prosent. 

Jenter har erfaringsmessig vært de mest reiselystne, konstaterer Opheim.
 


Relaterte saker:

Festivalsommeren - en overlevelsesguide

Festivalsommeren - en overlevelsesguide

Planlegger du å dra på festival i sommer? Kanskje går turen til de sørlandske skoger og Hovefestivalen, til sommerbyen Tønsberg og Slottsfjellfestivalen eller til en sommer i Oslo med Øyafestivalen som høydepunkt. Norge kan tilby festivaler på langs og på tvers, og mange av oss er innom i hvert fall én av dem før hverdagen brutalt innhenter oss igjen.  Les mer »

Trening forebygger risiko for brystkreft

Trening forebygger risiko for brystkreft

Denne studien har sett på den siste forskningen gjort om sammenhengen mellom trening og forekomst av brystkreft. Studien konkluderer med at trening hjelper!  Les mer »

Annonse:


Sist endret 22.juli 2013 kl 12:59

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]