Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Besøk Avatar-verdenen i Singapore

Besøk Avatar-verdenen i Singapore

I Singapores Gardens by the Bay får du servert hele verdens fauna i ni hager, du kan nyte byens beste utsikt over Marina Bay og du får et interessant innblikk i den miljøvennlige strategien som knytter sammen Singapore.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 7.januar 2014 kl 09:58

Hagen, som kalles "The Gardens" på folkemunne, feiret nylig ett-års fødselsdag. Til tross for den unge alderen har allerede fem millioner turister og lokale tatt turen rundt i det Avatar-lignende universet.
 
Gardens by the Bay preges av stor respekt for miljøet, og stedet har allerede lokket mange turister med sine betagende supertrær, sine eksplosjoner av farger og sjelden flora fra hele verden. Området kunne vært hentet rett fra James Camerons populære film Avatar, og det har blitt en stor suksess blant turistene. Det er kanskje ikke så rart siden det er investert over en milliard Singapore-dollar i "the Gardens"-prosjektet.
 
Rundtur i 22 meters høyde
En av de største attraksjonene i Gardens by the Bay er de 25–50 meter høye supertrærne som er spredd ut over hagen. De står som majestetiske symboler, innhyllet i planteliv og lys, og de får bjørketrærne her hjemme til å se ut som små kvister. Klatring er umulig, men du kan bli med på en rundtur fra tre til tre i 22 meters høyde, siden alle trærne er knyttet sammen med broer. Du får et unikt fugleperspektiv med utsikt over Marina Bay-området, og du kan virkelig utfordre din egen høydeskrekk.
Supertrærne er på mange måter et bilde på tankegangen i Singapore, spesielt siden trærne er bærekraftige når det gjelder energi. Det er for eksempel energi fra solen som gjør at trærne lyser som stjerner om kvelden.
 
Et blomsterparadis i storbyen
I tillegg til de imponerende supertrærne har the Gardens også et drivhus som gjør alle gartnerskoler grønne av misunnelse. The Flower Dome er ett av ikonene, spesielt på grunn av klimaet som kan minne om California og Sør-Europa og som sørger for at de mange tusen blomstene har ideelle forhold.
I the Flower Dome går du inn i en verden med like mange blomster som det er farger i verden. Dessuten kan du ikke unngå å lære noe mens du er der. Inne i the Flower Dome finner du flere interaktive vegger hvor du kan lese og høre om økosystemet som knytter alt sammen, samtidig som du kan utforske den australske hagen, den sør-afrikanske hagen eller en annen del av de i alt ni ulike hagene.
 
Miljøvennlig strategi er en suksess
Singapores grønne områder bygger på bærekraft og kreativitet. Med Gardens by the Bay har Singapore fått et fysisk eksempel på denne strategien, og den
miljøvennlige tilnærmingen har gitt gjenklang over hele verden, også i Norge hvor stadig flere turister har fått opp øynene for Asias grønneste storby.
 
Om Singapore
Singapore er en moderne og dynamisk bystat sør på Malayahalvøyen. Dette er en levende asiatisk metropol omgitt av vakker regnskog og frodige parker. I Singapore lever kinesere, malayer, indere og eurasiere sammen i fred, og de ulike tradisjonene og religionene blir omfavnet og feiret. Utforsk de kulturelle distriktene og religiøse landemerkene på øyen, og bli kjent med Singapores flerkulturelle samfunn. Enten du blir med på en guidet omvisning eller gjør deg kjent med Singapore på egen hånd er du sikret glimt av en historie, et kulturelt mangfold og en livsstil som garantert vil imponere deg.
Med sine omtrent 720 km2 er Singapore ett av verdens minste land. Landet består av en rombeformet hovedøy og omlag 60 mindre øyer utenfor kysten i sør, og ekvator er bare 137 kilometer unna. Derfor kan du trygt planlegge et besøk til Singapore når som helst på året og forvente en gjennomsnittstemperatur på rundt 28 grader. Singapore har en befolkning på nesten fem millioner.
 
Her kan du lese mer: www.yoursingapore.com

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 7.januar 2014 kl 10:03

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]