Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Sikrere med kredittkort på reisen

Sikrere med kredittkort på reisen

Ingenting slår følelsen av å spenne fast setebeltet i flyet og vende nesen mot nye og spennende destinasjoner ute i verden, og hvis man er en bevisst globetrotter har man sikret seg i alle bauger og kanter med helt enkle virkemidler.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 12.februar 2014 kl 16:26

-denne artikkelen er levert av toppfinans

Det vi sikter til i denne artikkelen er faktisk at så mange som 8 av 10 nordmenn bruker helt feil betalingskort når de er på reise i utlandet. Om det er manglende kunnskap som gjør dette eller en ørliten tanke naivitet skal være usagt, men det er et uomtvistelig faktum at kredittkortet er det foretrukne betalingsmiddel når man koser seg utenfor landets grenser.

 

Enkle huskeregler

For det første: kredittkortet skal ikke brukes til å finansiere en ferie som du egentlig ikke har råd til – det er dårlig økonomisk sans. Det beste er å spare opp penger på vanlig måte slik at man kan betale ned bruken av kredittkortet umiddelbart når man har kommet hjem fra ferie.

 

1.      Betal flyturen med kredittkortet

Hvis man betaler flyturen med kredittkortet er man sikret å få pengene tilbake hvis flyselskapet går konkurs. Grunnen til dette er at kredittkort er regulert gjennom Finansavtaleloven, og får man ikke det man har betalt for har man rett til å få pengene tilbake. Det samme gjelder hvis du har betalt en defekt vare med kortet.

 

Enkelte kredittkort tilbyr også en reiseforsikring hvis du betaler mer en 50% av reisens kostnader med kortet. Dette varierer litt fra kort til kort, og du får flere nyttige hint om de forskjellige kortenes fordeler og forskjeller ved å følge denne lenken.

 

2.      Bruk kredittkortet når du handler

De fleste vet hvordan et kredittkort fungerer, og bare for å oppfriske litt dreier det seg om at det er banken som betaler når du bruker kortet. Det betyr at du låner pengene hos banken, men det innebærer også at banken er et mellomledd mellom mottakeren av pengene og deg. Skulle kortet ditt bli utsatt for svindel/tapping vil det bety at det ikke er dine penger som går tapt, men bankens – og du slipper naturligvis å dekke inn tapet og gjennomføre de rettslige skrittene for å skaffe pengene tilbake. Er det ditt eget bankkort du bruker er det nemlig dine egne penger som forsvinner.

 

Ta vare på alt av kvitteringer når du bruker kredittkortet og sammenfatt dette med regningen du får fra kredittkortselskapet når du kommer hjem. Finner du uregelmessigheter i denne regningen er det enkelt og greit bare å melde fra om det slik at du slipper å betale.

 

Husk at om du betaler tilbake alle pengene du har brukt på kredittkortet før den rentefrie perioden på 45-52 dager er over har du fått låne pengene gratis!

 

Finansiering

Hvis du ønsker hjelp til å finansiere en reise som du ønsker å betale ned over litt lengre tid skal du som sagt ikke bruke et kredittkort. Den rette måten å eventuelt gjøre det på vil være ved å bruke et forbrukslån. Et slikt lån har langt lavere renter enn et kredittkort og du kan også bruke lånet til akkurat det du måtte ønske. Utvalget av slike lån er meget bra, og hvis du legger turen over hit finner du ut mer om fordelen med disse produktene.

 

Som du ser kan både kredittkort og forbrukslån brukes som et hjelpemiddel når det kommer til finansiering, men årsaken til at disse to formene for finansiering ofte får negativ omtale er naturligvis feil bruk av lånetakerne. Bruker man f.eks. et kredittkort slik som skissert i denne artikkelen er det ingen tvil om at det er et nyttig redskap når man er på utenlandsreise.

 

Er du interessert i å lære mer om dette temaet kan du tilegne deg mer kunnskap her.


Annonse:


Sist endret 26.mai 2016 kl 12:55

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]