Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Vær på vakt for cruisesvindlere

De fleste har likevel fått pengene igjen. Men oppgir du kortnummeret ditt over telefonen, er det høyst usikkert om du får pengene igjen hvis du blir svindlet.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 1.februar 2006 kl 11:35

 

– Folk bør aldri oppgi kontonummeret sitt til en fremmed i telefonen. Vi har brukt mye ressurser på å spore opp disse selskapene, og har jobbet hardt for å få norske forbrukeres penger tilbake, sier informasjonssjef Thomas Midteide i Teller, tidligere Visa Norge.
Selskapet hjelper norske banker i slike svindelsaker, og har klart å føre tilbake rundt 90 prosent av pengene til Norge.

Man bør aldri oppgi kontonummeret sitt til en fremmed i telefonen. Teller har brukt mye ressurser på å spore opp disse selskapene, og har jobbet hardt for å få norske forbrukeres penger tilbake.

-Disse selskapene er basert i Florida og spesialiserer seg på cruisereiser. Dessverre frykter vi at det vil komme mer av denne typen selskaper som er er ute etter å svindle til seg penger, sier informasjonssjef Thomas Midteide i Teller, tidligere Visa Norge til AltOmReiser.no

Trekker 6000 kroner
Fremgangsmåten til telefonselgerne er den samme nå som i fjor: Pågående amerikanske selgere ringer til nordmenn og påstår at de har vunnet en fantastisk cruiseferie. Alt du trenger å gjøre for å motta premien, er å oppgi kontonummeret ditt. Selgeren trekker så 6000 kroner fra kontoen din, ofte uten at dette er avtalt med den som blir ringt opp.

– Det neste som skjer er du per bud mottar en konvolutt med noen glansende brosjyrer om cruiset. Hvis du signerer for forsendelsen, blir det veldig vanskelig for bankene og oss å ta opp kampen med disse selskapene, sier Midteide.

Ny runde svindel
Teller har i den siste tiden mottatt flere reklamasjoner fra banker etter at folk er blitt lurt av cruisesvindlerne. Selskapet advarer nå folk mot å la seg lokke av løfter om cruiseferier og andre premier som høres for gode ut til å være sanne.

– Det ser ut til at selgerne har startet en ny offensiv mot nordmenn. Jeg råder folk til å avslutte samtalen raskt hvis man føler at noe er galt. Da unngår man å bli lurt og en lang kamp for å få igjen pengene sine, sier Midteide.


Annonse:


Sist endret 1.februar 2006 kl 13:52

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]