Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Teknologi på reisen

Enten den brukes for å ringe, tekste, shoppe, ta bilder eller sjekke nettbanken har smarttelefonen for mange blitt en uunnværlig følgesvenn i hverdagen. Den økende etterspørselen etter smarttelefoner har resultert i et bredt utvalg av apper med spesielt stor betydning for reiselivsnæringen, og ikke minst for de reisende.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 2.oktober 2015 kl 15:27

 

Å planlegge den perfekte reisen er tidkrevende og det finnes utallige muligheter. Først av alt må du finne ut hvor du ønsker å reise for så å finne et tilbud som passer ditt budsjett. Heldigvis trenger ikke dette lenger å bety timevis med søking på internett. Reiseapper kan lastes ned og brukes i alle ledd av reiseplanleggingen og med det brede utvalget av reiseapper kan du lett finne alle tenkelige verktøy for at din reise skal være perfekt. Siler du ut de riktige appene for ditt behov vil du få hjelp til å planlegge din reise og du slipper å drasse rundt på tunge reisebøker eller brette ut store kart i folksomme gater. I ettertid kan du også enkelt gi tilbakemelding på hvordan din opplevelse var på en rekke sosiale medier.

 

Ønsker du inspirasjon eller er du ikke helt sikker på hvor reisen skal gå kan du ta en titt på appen til TravelBird. Her kan du få inspirasjon til din neste reise og lese om spennende destinasjoner du kanskje ikke hadde tenkt på tidligere. De har daglige tilbud om reisepakker på en nyttig og oversiktlig app hvor du kan finne noe som appellerer til deg.

 

Er du derimot ute etter en utradisjonell reiseopplevelse bør du ta en titt på appen til Couchsurfing. Her knyttes reisende med lokale verter verden over med et ønske om å gjøre reise til noe sosialt. Det globale samfunnet består av 9 millioner reisende i 120 000 byer. På appen kan du lese om dine lokale verter og anmeldelser de har fått fra tidligere besøkende. Her kan du også få informasjon om hva som skjer der ønsker å reise, få invitasjoner til lokale arrangementer eller bli kjent med andre reisende.

Underveis er Lonely Planets app Fast Talk et nyttig verktøy på reisen. Fast Talk tilbyr hundrevis av fraser fra de mest utbredte språkene i verden og er håndplukket av Lonely Planets’ forfattere. Du kan spille av uttalelser og individuelle ord om igjen, og deretter lagre dine favorittfraser. Dette er et godt hjelpemiddel om du ønsker å lære språk på farten eller om det oppstår en språkbarriere på reisen.

 

Google Maps er for mange utenkelig å reise uten, og reiser du til en plass du aldri har vært før er det helt uunnværlig å ha veibeskrivelser på mobilen. Laster du inn kartet før du forlater  WiFi tilkoblingen kan du likevel bruke det appen hvis du ikke har internett forbindelse underveis. Appen informerer deg om hvilke restauranter og attraksjoner som befinner seg rundt deg til en hver tid slik at du lett kan finne fram til enhver tid.

 

Data Roaming og bruk av mobilt nett i utlandet er ikke en like stor bekymring som det engang var, flere norske mobile operatører har begynt å tilby rimelige datapakker for reise i utlandet. Dessuten kan flere apper også brukes offline og en rekke kafeer og restauranter tilbyr gratis WiFi i utlandet. Bor du på hotell er det også vanlig at de tilbyr gratis WiFi, om ikke på alle rom så i fellesarealene. Ønsker du derimot å avstå helt fra bruk av mobilt nettverk på ferie kan du deaktivere mobildata på telefonen. Ønsker du en fin flyt på reisen - fra begynnelse til slutt, anbefales et besøk til app store.


 

 


Annonse:


Sist endret 15.oktober 2015 kl 13:04

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]