Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Reiser for den fotballgale

Engelske Premier League og Champions League- kamper er veldig populært , og flere av oss velger å se favorittlaget sitt spille i kombinasjon med en storbyweekend. Og det er ikke bare guttaboys som er fotballgale. Venninnegjengen er også blant dem som bestiller slike turer.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 2.mars 2006 kl 15:20

Markedet for dem som vil reise på fotballreiser øker stadig og det er i dag mange aktører som tilbyr ferdige pakker til England, og til tippeligaen i Italia, Spania, og Frankrike blant andre.

Populære firmaturer
- Det er to typer kategorier når det gjelder hvem som bestiller fotballreiser hos oss. Det er enten mor og far som reiser med sønn eller datter som tar en slik tur sammen, ellers så har en del firma oppdaget at fotball er populært, og reiser gjerne sammen 8-10 stykker på en slik tur for å gjøre noe hyggelig sammen, sier Harald Dørum, daglig leder i Event Travel til AltOmReiser.no.

Event Travel er som et helt vanlig reisebyrå, men de har størst fokus på reiser innen idrett og kulturarrangementer. En weekend tur inkludert fly, hotell og kampbillett, koster fra 5000 kroner og oppover, alt ettersom hvilken kamp. Kampene mot de største lagene som ligger høyt oppe på tabellen, har ofte høyere priser på kampbilletten.

– Vi har fotballreiser til de engelske lagene Manchester United, Liverpool, Tottenham. Vi har en billettavtale med de klubbene, noe som gjør at vi har faste plasser, sier Dørum.

Jenter bestiller fotballreiser
- Vi merker mer og mer at nå vil også jenter på fotballreiser, og erfarer at nå bestiller gjerne venninnegjengen en weekend tur for å se fotball, sier daglig leder i Steve Perryman Sport Travel, Tommy Andersen til AltOmReiser.no.

Hos Steve Perryman merker man at billetter til Liverpool, Arsenal, Chelsea og Manchester United er veldig populære, så derfor bør man være litt tidligere ute for å være sikker på å få billett. Ellers kan man få pakker på alle lagene i den engelske tippeligaen. Pakketurene hos dem ligger på rundt 2000-3000 kroner for to netter på hotell og billett. Men husk på at det avhenger av hvilken kamp det er, og man kan velge hvilken standard man ønsker på hotellrommet. De kan være behjelpelige med flybilletter også, men de sier at mange velger å skaffe dette på egenhånd, da det er mulighet for å skaffe seg billige flybilletter via nettet.

- Får du aksept hos oss på den kampen du ønsker å se, er du garantert billett. Og for oss er det viktig at vi selger gode plasser slik at det blir en best mulig opplevelse. Det er ikke noe gøy å stå langt bak slik at man såvidt seg stanga, sier Andersen.

Begge reisebyråene AltOmReiser.no har snakket med sier at folk bestiller turer jevnt utover i sesongen, men at i desember kan det bli et større trykk. Da er det mange som får unna litt juleshopping i tillegg til kampen.

Ryanair med ruter til Newcastle og Liverpool fra Torp
Hvis Liverpool eller Newcastle er laget i ditt hjerte, kan en fotballreisen bli en litt rimeligere affære. I artikkelen til høyre har du en oversikt over de kampenen som spilles i områdene rundt de to byene, og da er det bare å plukke fra det beste og lage din egen pakkereise.


Annonse:


[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]