Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Flyvertinne Ida sine reisetips

Hvordan synes flyvertinnene vi oppfører oss, hva opplever de i jobben sin? Hva er deres beste tips for langreiser og hva er deres favorittby? Ida Theresa Sjøberg har jobbet som flyvertinne i SAS i 7 år. Hver dag må hun forholde seg til nye mennesker og kabinansatte. Her gir hun sine reisetips, litt hverdagen på jobb og en liten historie.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 12.mars 2006 kl 14:34

Etter over 7 år med en jobb i luften og med mange reiser til både fjern og nær,har Ida Theresa Sjøberg gjort mange erfaringer og opplevd mye.

Turer til storbyene i USA er populært, og det er ofte kampanjer på slike reiser til en overkommelig pris. De fleste av oss er ikke vant til å reise i 8-10 timer på fly. Skal man kune tilbringe en langweekend i foreksempel Chicago, så er det noen forhåndregler som kan være lure å følge .


Les flyvertinne Ida sine råd til deg for en behagelig flytur, og litt om hvilke byer hun er glad i  besøke.

Tips for langreisen
1. Ikke drikk for mye alkohol, virkningen er mye sterkere i luften. 
2. Drikk mye vann.
3. Unngår for mye fet mat, hvitt brød, brokkoli og grønnsaker generelt i tillegg til appelsinjus. Alt fette kan lett gi luft i magen. Men en flyporsjon går helt fint. 
4. Husk løse og behagelige klær, og ta med deg en ekstra trøye siden temperaturen synker litt i luften. 

Sminketips
1. Som flyvertinne må vi ha litt sminke for å se representabel ut, men for dem som er reisende er det like greit med kun litt mascara eller lipgloss.
2. Skaff deg en fuktighetspray. Den vil hindre huden din i å tørke ut og er lett å behagelig å ha på. Eventuelt krem for trøtte føtter, men det gjelder vel helst oss som jobber på flyet. 

De mest "plagsomme" passasjerene
1.  Når vi skal samle inn brettene er det veldig fint om man  IKKE bygger et tårn av avfallet. Dette gjør det veldig vanskelig å stable etterpå.
2. Når man snakker til kabinansatte MED høretelefoner på.
3. Passasjerer som er så fulle som at de spy eller skiter på seg… Jo, det har skjedd!
4. Prøv å planlegge litt før man skal på do. Gå helst før vi starter med matvognene, ellers blir det fort kø, og det tar lenger tid før alle får maten sin. 

Byer som jeg liker best personlig:
Chigago: er veldig bra på shopping og bluesklubber, gode muligheter for fine løpeturer og båtturer ned Lake Michigan. Sentrum er mye mer komprimert og mindre stressfullt enn New York.

Vietnam/ Hanoi: fantastisk mat, shopping, spesiellet og interessant kultur og man kan gjøre yoga i byen 6 om morgenen.

Brussel: her er det utrolig mye god mat, spesielt sjømat. Utrolig bra shoppingmuligheter, og ellers en veldig fin by.


Språkproblemer mellom kollegaer
Som flyvertinne i SAS, jobber man med kollegaer fra både Sverige og Danmark.  Da er det ofte ikke til å inngå at man kan få et par språkproblemer.
-Selv vi snakker ganske likt, hender det at det blir noen språkproblemer innimellom, sier Sjøberg, og legger til at det vanligvis ender opp i en god latter. 
  Her har du et eksempel:

Når man skal ta isbiter fra isbøtten oppi drinkene, så bruker man en liten tang. Ikke så rart i seg selv, men når en flyvertinne fra Ålesund spør en dansk flyvertinne om følgende, blir det ganske morsomt:- Flyvertinnen fra Ålesund: Har du tanga på deg?
- Dansken lettere irritert:  Ja, kan du se det?


Litt om hvordan man kan unngå jet-lag
Før turen:
Pass på at du er uthvilt i forkant av reisen. Pass på at alt er i orden før du skal reise som billetter og bagasje. Pakk slik at det ikke blir tungvint å dra på. Prøv å ikke stresse for mye og det kan være lurt å ha en rolig kveld før man skal reise. Fyllesyke er ikke å anbefale.

Skal du reise øst over må du legge deg tidligere, skal du reise vestover, er det lurt å strekke døgnet. Det er uansett litt usikkert om det hjelper, men det sies at det å fly vestover gir mindre jet-lag enn hvis du reiser østover.

Under flyturen:
Som nevnt er det viktig at du har hatt en god natts søvn før turen, men det er også viktig at du prøver å sove litt på flyet. Ikke glem å skaffe deg en nakkestøtte. Det blir liksom aldri helt rett med en krøllete genser oppunder nakken og skulderen.
Husk å ta av deg skoene, og et par gode sokker i sekken.

Beveg deg. Gå litt frem og tilbake, tøy og bøy. Det er helt vanlig, så ikke tenk på at noen synes det ser merkelig ut. Skal du reise veldig langt, er det lurt å bevege seg så mye som du kan på flyplassen til du skal på neste ombordstigning videre.
- Så lenge det ikke er midt i matserveringen  helt ok, og vi synes det bare er hyggelig hvis man kommer bak til oss og spør om litt ekstra drikke, sier Sjøberg

Etter reisen:
Prøv å holde deg våken før du lander. Det er viktig å justere døgnrytmen så fort som mulig. Kommer du frem til endelig destinasjon kl to, kjennes det tøft å holde seg våken til kvelden. Men prøv å ta deg en spaser tur i solen, og spis til ”riktig” tid. Klarer du midlertidig til å holde deg våken til 22-23 om kvelden lokal tid, er du på god vei til å ha en stabil hverdag på ferien.


Relaterte saker:

Dette er flymaten

Dette er flymaten

Hvordan er det med fly maten i dag? Når må vi betale og når er det inkludert i prisen. Og ikke minst, hva slags mat er det som blir servert? Her er listen over hva de ulike flyselskapene tilbyr.  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 24.mars 2006 kl 13:43

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]