Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Barcelona

Den spanske byen har alt du trenger på en ferie. Kåret til årets partyby 2005 og 5. mest besøkte i Europa, er små hint om at her kan du trygt legge storbyferien.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 22.mai 2006 kl 19:06

Byen er kjent for sin spesielle arkitektur og ikke minst Gaudi sine verdenskjente bygninger. Likeså er byen en trendsetter innefor mote og uteliv, og her vil alle finne noe for enhver smak.

Barcelona er ganske lett å orientere seg i, og det skal litt til for å komme helt på avveie. Et veldig bra knutepunkt er Placa de Catalunya. Tar du bussen inn fra flyplassen, så er det lurt å hoppe av ved denne plassen. Taxi koster ca. 200 kroner.

Turistbuss
En billig måte å komme seg rundt i Barcelona på er å kjøpe dagskort på Bus Turistic. Du kan hoppe av og på langs ruten som har vel 30 stopp. Turene starter ved Placa de Catalunya.


Her har du tips til hvilke områder i byen du bør få med deg:

Barri Gotic, det gotiske kvarter
Dette området er i hjertet i det gamle Barcelona. En spasertur her tar deg med på en tur gjennom en av de best bevarte middelalderbydelene i Europa.

Nede ved havnen
Etter OL i 1992, gjennomgikk byen en betydelig oppløftning nede ved havnen. Det har resultert i enda flere arkitektoniske perler, og steder hvor man kan nyte god drikke og bittesmå tapasresturanter nede ved stranden.

l'Eixample
Her er det mye som skjer for den som vil sjekke ut byens uteliv. Et ganske stort område, men bruker man Passeig de Gracia som utgangspunkt er det lett å finne frem.

Shopping
På Placa de Catalunya finner du et gigantisk varehus, Cortes del Ingles. Men AltOmreiser.no anbefaler og stikke inni smågatene i det gotiske kvarter. En meget populær handlegate med alt fra billige klær til det helt dyre, er C. de Portaferrissa, Porta del Angel, og Carrer Avinyo.

Arkitektur og Kunst
Katedralen La Sagrada Familia er Barcelonas mest kjente byggverk. Arbeidene startet i 1882, men kirken er langt fra ferdig. Arkitekten, Antonio Gaudí (1852-1926), tok over arbeidet i 1883 og tegnet om katedralen. De nye tegninger kan beskues i krypten ved inngangen.

Tre verdensberømte kunstnere kan du også oppleve på en gang når du besøker Barcelona. Museu Picasso i det gotiske kvarter, surrealisten Salvador Dali og verkene til Juan Miró.

Restauranter
Barcelona har mange utmerkede restauranter, men det gjelder å planlegge sin middag. Det er ofte klokt å reservere bord på forhånd.

Vær oppmerksom på at mange restauranter ikke åpner før ved åttetiden på kvelden. Vil du spise tidligere, tar du en liten tapasrunde som forrett.

For tips til til dette reisemålet gå inn på linken til altomreiser.no nederst i saken.

Tips:
Kjøp deg bra kart før reisen til den storbyen du velger. AltOmreiser.no anbefaler en guideserie som heter Smartguide. Den har lettlest og meget informative kart, innebygd kompass. Gir veldig gode tips til steder å oppsøke, spise, shoppe, og alt annet man har lyst til på en storbyferie.


Relaterte saker:

Bestill hotell via nettet, spar hundrevis

Bestill hotell via nettet, spar hundrevis

For godt til å være sant? Det florerer nesten av ulike hotelltjenester på nettet som tilbyr overnatting så og si over hele verden. Det viser seg at mange av hotellene opererer med billigere priser hvis du bestiller via nettet enn kontakter dem direkte.  Les mer »

Finn prisen til mobilsamtaler til utlandet

Finn prisen til mobilsamtaler til utlandet

Både det å ringe ut motta samtaler på mobilen når du er i utlandet, blir ofte en dyr sak. Post- og teletilsynet har nå gjort det lettere for deg å få en prisoversikt.  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 1.juni 2006 kl 15:54

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]