Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Opplev verdens beste fester

Vennegjenger og ungdommer reiser som aldri før og det er fullt av populære steder hvor du garantert får feste i fred, hele natten gjennom. Her har du tipsene til hvor du bør dra for å feste gjennom sommernatten akkurat slik du vil.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 12.juni 2006 kl 16:28

Fullmånefest
Øyen Ko Pha-Ngan i Thailand er kanskje et av verdens mest populære og spektakulære sted å befinne seg på en fullmåneaften. Hit valfarter tusenvis av unge backpackere til en et gigantisk houseparty med alt det binnebærer.. 

For å komme deg til øyen, er det beste å skaffe seg en billett til Bangkok. Prisen på en tur/retur billett ligger på mellom 6-8000 kroner. Fra Bangkok  reiser du billig med buss nedover den sørvestlige kysten, og fra byen Chumphon tar du båten videre til Ko Pha-Ngan. 

Det er mange andre fantastiske øyer du kan besøke før Ko Pha-Ngan, og overnatting koster ikke mer enn 30-150 kroner. Men husk å komme frem til Ko Pha-Ngan til fullmånefesten. I de neste fire månedene er det ifølge kalenderen fullmånefest 21.juni, 23.juli, 20. august, og 18.september.
Men sjekk nøyere etter med lokalbefolkningen at faktisk festen finner sted disse datoene. Hvis fullmånen faller på en buddhistisk helligdag blir festen nemlig  utsatt. Det er mange steder å overnatte på øyen, men det blir ofte veldig fullt  før fullmånefesten. Så kontakt et reisebyrå på øyen for å finne et sted å tilbringe natten, selv om det sikkert ikke blir mye hvile på øyet..

Selve festen
I over ti år har rave-folket ankommet denne øyen for å danse seg gjennom natten på Haad Rin Nok Beach med house-, trance, hip hop-, ambient- og R&B-musikk, spilt av internasjonale og thailandske DJ’er.

Terskelen for å bruke en del narkotiske stoffer er ganske lav på dette stedet og det hender at politiet foretar razzia på festene. Sivilpoliti på festen forekommer også.   Så beste tips er å holde seg unna dop med mindre et opphold i Thailands fengsel frister veldig. Legg igjen verdisaker hjemme, for dette også en kveld for de med mer tvilsomme bedrifter.

Det finnes også andre månefester i Thailand, for eksempel halvmånefesten, som er nærmere bestemt på øyen Koh Samui, som ligger kun kort tid med båt fra Koh Pha-Ngan.

Billigere alternativer, hurra hurra!
Fremdeles like lyst å feste, men har ikke råd å reise så langt?
Da er øyene i Hellas midt i blinken for deg og dine venner. Apollo har et veldig ok alternativ til deg som har lyst å reise rundt og besøke Hellas sine mange øyer hvor du kan velge mellom fart og moro fra morgen til kveld, eller en stille stund ved vannkanten.

Reiser du med Young by Apollo kan du bestille flybillett én vei og kjøpe klippekort for hotellovernattinger. Dette gir deg frihet til å velge hvor og når du ønsker overnatting. Klippekortet består av 12 Sun Symbols. Du kan bestille færre om du vil det, og antall klipp gjelder per rom. Så er dere fire stykker, men to og to deler rom, så bruker dere altså bare to klipp.  Et symbol har en verdi på 75 kroner. Bruker du ikke opp alle klippene du har kjøpt for reisen, kjøper Apollo dem tilbake av deg når du kommer hjem.

Reisebyrået har servicekontor på hele 24 øyer i Hellas. Kontakt dem og du vil bli henvist til et hotell. I høysesongen kan det av og til være vanskelig å finne overnatting, men bestiller du rom 48 timer i forveien, er du garantert rom. Hotellene er som regel i to-stjerners klassen.

Her har du flere alternativer til endeløs festing:
Beach and Boogie. Ving har turer for ungdommer og yngre vokne til utvalgte steder på og øyene, og i Hellas, og Tyrkia. Da kan du som regel bo i leieligheter på de fleste stedene, slik at du og dine venner kan stue dere sammen flest mulig.

–Hovedtyngden av de som reiser på disse turene ligget mellom 19-23 år, og vi opplever stor på gang vært eneste år på disse turene, sier salgsdirektør i, Christian Grønli til Jenteporten.no. Han legger til at det som er bra med at man kan bo i leiligheter, er at på den måten får man ned kostnadene, og at denne typen turer ofte er rimligere enn normale pakkereiser . Det er også reiseledere på stedet hvor man skal bo, som sørger for mye underholdning og aktiviteter på turen.

Vil du få deg en tur med Beach and Boogie bør du være lynraskt ute. Dette er populære turer og mange bestiller månedsvis i forkant av skoleferien.

Reisebyrået  har god erfaring med unge mennesker på reise og kan også hjelpe deg med å finne steder som er populære steder å slå seg løs.

Ellers er velkjente Ibiza stedet for de festglade. Sjekk pekeren AltOmReiser.no nederst i saken for å finne ut hvordan du kommer deg dit for under 600 kroner en vei!


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 13.juni 2006 kl 11:21

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]