Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Ingen reise for ungdom under 18

Hvis du har en jobb og har spart opp egne penger til reise, står du fritt til å gjøre det hvis du er over 15 år. Men der stopper moroa. Er du under 18, kan du ikke reise på ferietur uten samtykke fra dine foreldre.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 27.juni 2006 kl 14:35

Turoperatører har lov til å selge en reise til en person under 18 år, selv med kun en av de foresattes samtykke. Dette godkjenner både reiseselskapene, Forbrukerrådet og Vergemålsloven.

Kan nekte deg
- Kan en 17-åring reise på ferie uten at begge foresatte har samtykket til det?
Svaret er nei. En umyndig person rår etter loven over penger de selv har tjent "ved egen virksomhet" hvis de har fylt 15 år. Dermed kan ingen nekte 17-åringen å kjøpe billett, men er du umyndig kan foreldrene dine sette foten ned og nekte deg ferieturen.

La oss si at du er en gutt/jente på 17 år som vil reise med venner til Ibiza. Tjener du penger etter skoletid, har eget pass kan du lett kjøpe deg en billett til reisemålet. Selv om far sier nei og mor sier ja, kan du likevel reise. Et reisebyrå krever kun at en av dine foreldre gir samtykke. Konklusjonen bør likevel være at du er i stand til å ta vare på deg selv under oppholdet, med alt det innebærer på en tur til Ibiza.

Reisebyråenes kjøreregler
Selskaper man bestiller reisen fra, er ikke pålagt å kreve godkjenning fra foreldrene dine. Men de fleste reisebyrå ha likevel noen kjøreregler før de selger  reiser til umyndige personer.

Vingreiser kan for eksempel fortelle at du er velkommen til å reise med oss hvis du har en skriftlig tillatelse fra dine foreldre/foresatte og nøyer seg med en bekreftelse fra kun en av dine foreldre.
Hos Star Tour krever de en godkjenning fra foresatte før du får kjøpt billett.

- Det er imidlertid ikke lett å følge opp dette etter hvert som stadig flere kjøper billett via internett, over telefon eller via reisebyråer, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.
De ungdomskonseptene de har hatt tidligere har uansett krevd at man må være 18 år. Slik er det også hos Saga Solreiser, som har ungdomstilbudet Beach &Boogie. Her har hotellene også 18- årsgrense.

Ferier på hjemmebane
Hvis det skulle vise seg å ikke bli noe av en sydentur som du ønsker, finnes det jo et hav av feriemuligheter her hjemme. Musikkfestivaler foregår over hele landet, fjellturer gjennom Turistforeningen, og skraper hele vennegjengen sammen noen kroner, er det også muligheter for å leie hytter på mange steder rundt om i hele Norge. Man får ikke mer gøy enn man gjør det til selv.


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 27.juni 2006 kl 18:46

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]